Berichten uitgelekt van Terra-oprichter Do Kwan:’neptransacties’

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

In juni 2022 stortte het ecosysteem van Terra (LUNA) tot grote schrik van de cryptomarkt volledig ineen. Oprichter Do Kwon vluchtte, maar werd op 23 maart van dit jaar in de kraag gegrepen.

Hij probeerde vanuit Montenegro met valse papieren te vluchten naar Dubai, maar werd gearresteerd. Ook zijn een deel van zijn bezittingen inmiddels bevroren. Nu zijn er berichten van Kwon opgedoken waarin hij zijn fraude min of meer toegeeft.

’Nep transacties’ op de Terra blockchain

Vlak voordat Terra (LUNA) failliet ging stuurde Do Kwon berichten naar Daniel Shin, een andere oprichter van het project. Daarin schreef hij dat het project moest doen alsof het transactievergoedingen genereerde.

Dit op basis van nep transacties op het betalingsnetwerk CHAI. Kwon schrijft over ‘nep transacties’ op de blockchain die zo echt lijken dat niemand iets doorheeft.

Voorstel voor inflatie mechanisme

Shin was geen voorstander van de nep transacties. Hij reageerde op het bericht van Kwon met een voorstel om het Terra netwerk uit te breiden met een inflatie mechanisme. Dit zou beter zijn voor de stabiliteit van het netwerk. Kwon was echter niet overtuigd en vroeg of er iemand was die de nep transacties kon ontdekken en bewijzen.

Waarom stortte het netwerk van Terra (LUNA) ineen?

De berichten van Kwon en Shin tonen aan dat een groot deel van de volumes op het CHAI netwerk vals waren. Het project zelf stortte echter ineen om een andere reden. Terra Luna was gelinkt aan de UST-stablecoin, die dezelfde waarde had als de dollar.

Maar plotseling werden er miljoenen UST verkocht, waardoor de prijs daalde naar 0.91 dollarcent. Het hele Terra systeem raakte daardoor ontregeld en uit balans. Er vond vervolgens een ongekende crypto crash plaats waar duizenden investeerders de dupe van werden.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *