Dit bekende gezicht van crypto is zeer optimistisch over 2024

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De cryptomarkt kent een handjevol bedrijven die beursgenoteerd zijn. Een daarvan is Galaxy Digital, een succesvol crypto-investeringsfonds. De huidige CEO is Mike Novogratz, die met veel optimisme naar 2024 kijkt. Sterker nog, de crypto-miljonair voorspelt dat er volgend jaar meer institutionele adoptie komt.

Deze factor draagt mogelijk bij aan institutionele adoptie

Afgelopen donderdag presenteerde Galaxy Digital zijn kwartaalcijfers. In het derde kwartaal van 2023 zijn mooie resultaten behaald. Novogratz hield een toespraak en is zeer optimistisch over de toekomstige cryptomarkt.

Hij denkt dat mogelijke BTC en ETH spot-ETF’s zullen bijdragen aan institutionele adoptie. Crypto beleggers hopen op een bullmarkt nadat de ETF’s zijn goedgekeurd.

Grote stap als overheid crypto accepteert

Novogratz hoopt dat bedrijven en instellingen zich steeds meer op hun gemak voelen met crypto. Goedkeuring van de overheid zou een zet in de goede richting geven omdat dit vertrouwen schept. Daardoor zullen meer organisaties, instellingen en bedrijven zich verdiepen in verschillende onderdelen van cryptomarkt. En dat zorgt voor een grote instroom van geld.

Welke rol speelt Galaxy Digital?

De goedkeuring van de ETF’s is mogelijk de sleutel naar de adoptie en de verdere groei van de cryptomarkt. Galaxy Digital draagt daar graag aan bij en heeft inmiddels ook een aanvraag ingediend voor een BTC spot-ETF. Het bedrijf werkt samen met Invesco, een traditionele vermogensbeheerder.

Stablecoins en Amerikaanse kernwaarden

Novogratz sprak niet alleen over spot-ETF’s, maar ook over de rol van stablecoins. Hij denkt dat de Amerikaanse dollar de basis zal blijven vormen van de meeste stablecoins. En dat is volgens de CEO van Galaxy Digital goed nieuws, want via de dollar-stablecoin bereiken Amerikaanse kernwaarden als vrijheid, gelijkheid en autonomie de cryptomarkt.

Zo blijft de VS de Chinese concurrent de baas

Tenslotte spelen stablecoins een belangrijke rol bij het tokeniseren van activa, zo stelt de succesvolle ondernemer. Ze zijn namelijk in staat om de waarde van andere activa te vertegenwoordigen. Ook in dat geval gaat de voorkeur uit naar de dollar-stablecoin in plaats van concurrenten als de Chinese Yen.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *