Crypto staking rates naar recordhoogte

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Er is duidelijk sprake van groei op de cryptomarkt. En dan hebben we het niet alleen over de prijs van verschillende digitale munten. Het aantal beleggers dat er voor kiest om te staken neemt namelijk behoorlijk toe, zo blijkt uit gegevens van het crypto nieuwsplatform Decrypt. Hoe zit dit precies?

Crypto staking rate neemt explosief toe

Met name in het derde kwartaal van dit jaar nam de zogeheten crypto staking rate explosief toe, om precies te zijn naar 52.4 procent. Dit betreft het percentage van de Proof-of-Stake (PoS) cryptocurrencies die ciruleren op de markt. Deelnemers van een specifiek netwerk houden deze munten vast. Door te staken dragen deze crypto investeerders bij aan het creëren van nieuwe blokken en het valideren van transacties.

Wat is de waarde van cryptomunten die worden gestaked?

Uit data van Decrypt blijkt dat de totale waarde van cryptocurrencies die worden gestaked 3 procent is gestegen in vergelijking met het vorige kwartaal. Het heeft een waarde van 73.5 miljard dollar bereikt. Dit is 17 procent meer dan op hetzelfde moment vorig jaar.

Wat zeggen deze cijfers over deze cryptomarkt?

De vraag is natuurlijk wel: wat zegt dit nu precies? Nou, dat de cryptomarkt aan het groeien is. Een positieve ontwikkeling dus, naast het feit dat vergrendelde tokens bijdragen aan de beveiliging van een netwerk. Hoe meer tokens er worden vastgehouden hoe complexer het is om een netwerk aan te vallen.

Welke cryptomunten worden het meest gestaked?

Overigens loopt de hoogte van de staking rate per cryptomunt uiteen. Het blijkt dat Sui (SUI) en Aptos (APT) het meest worden vergrendeld. De percentages zijn respectievelijk 80.5 procent en 84.1 procent. Een aanzienlijk verschil met de ‘slechts’ 22 procent van Ethereum (ETH).

En dat terwijl dit het grootste staking platform ter wereld is. Een van de redenen is mogelijk de hoge activiteit en de vele opties van het platform. Denk bijvoorbeeld aan decentralized finance (DeFi) applicaties. Wie daar gebruik van maakt heeft niets aan vergrendelde coins.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency aanbieder van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *