Coinbase maakt belangrijke stap in Spanje

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Eerder schreven we over de expansie plannen van Coinbase. De crypto exchange wil graag de hele wereld veroveren. Vandaag heeft het bedrijf een belangrijke stap gezet, want de Bank of Spain heeft het een zogeheten AML compliance registratie gegeven. Wat betekent dit?

Waarom is een AML compliance registratie zo belangrijk?

AML is de afkorting van ‘Anti Money Laundering’. Het staat hoog op de agenda van regelgevende instanties uit de financiële wereld. De SEC is er een goed voorbeeld van, want het gaat de strijd aan tegen witwassen op de cryptomarkt.

Dat Coinbase nu een AML compliance registratie heeft gekregen in Spanje is goed nieuws. Sinds vandaag is het namelijk een geregistreerde crypto exchange in het land. Het mag zich nu een zogeheten VASP noemen: ‘Virtual Asset Service Provider’.

Meer activiteiten in Europa

Coinbase is een van de grootste cryptocurrency exchanges in de Verenigde Staten. Maar de expansiedrift van het bedrijf is groot. Het heeft Europa op het oog, en dat Spaanse crypto investeerders nu op Coinbase terecht kunnen is goed nieuws. Ze kunnen er veilig en snel hun digitale activa in een wallet bewaren. Ook is het mogelijk om via de euro crypto te kopen en te verkopen.

Wat mag Coinbase nu doen in Spanje?

Nu Coinbase een registratie heeft bij de Bank of Spain mag het producten en diensten aan zowel particuliere als institutionele gebruikers in Spanje aanbieden. Het voldoet sinds vandaag aan de wetgeving in het land. Coinbase staat dus geen strobreed in de weg om de harten van Spaanse gebruikers te veroveren!

Enthousiaste reactie van Coinbase

Nana Murugesan is de Vice President van International and Business Development bij Coinbase en deelde op X een enthousiast bericht:

In welke landen is deze exchange actief?

Coinbase is momenteel actief in meer dan honderd landen. Naast de Verenigde Staten en Spanje kun je het bijvoorbeeld ook gebruiken in Nederland, Canada, Oostenrijk, België en Cyprus. Het heeft echter niet overal een AML compliance registratie. De landen waar dat wel het geval is zijn Nederland, Italië, Ierland en nu dus ook Spanje.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *