BlackRock introduceert BUIDL voor Ethereum blockchain

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

BlackRock gaat samenwerken met Coinbase om een digitaal investeringsfonds op te zetten. Het nieuwe project draagt de naam ‘BUIDL’ en is bedoeld voor de blockchain van Ethereum.

Wat is BlackRock van plan?

De internationale beleggingsmaatschappij BlackRock wil met BUIDL rente aanbieden op de Amerikaanse dollar. Dit door middel van tokenisatie, waarbij crypto dus in beeld komt. De tokenisatie is mogelijk dankzij de samenwerking met Coinbase.

Ervaren investeerders gaan rente verdienen

BlackRock kwam eerder in het nieuws omdat het een Spot Bitcoin ETF lanceerde. Het bedrijf wil duidelijk meer. De internationaal bekende vermogensbeheerder richt zich voornamelijk op ervaren investeerders die via de blockchain rente gaan verdienen op Amerikaanse dollars.

Aankondiging komt niet als complete verrassing

Al eerder bestond het vermoeden dat BlackRock iets nieuws ging aankondigen omdat er een transactie van 100 miljoen dollar had plaatsgevonden. Inmiddels weten we dat het gaat om BUIDL.

Enthousiaste reactie van BlackRock

Robert Mitchnick werkt voor BlackRock Digital Assets en is zeer enthousiast over de samenwerking met Coinbase. Hij spreekt van een ‘nieuwe stap voorwaarts’ wat betreft hun strategie voor digitale assets.

Ook richt het bedrijf zich op het ontwikkelen van oplossingen voor digitale assets. Wanneer een klant problemen ervaart op dat gebied moet het zo snel mogelijk worden opgelost, zo laat Mitchnick weten.

Meer partners maken BUIDL mogelijk

Overigens is Coinbase niet de enige partij met wie BlackRock gaat samenwerken om BUIDL te lanceren. Ook BitGo, Fireblocks en Anchorage Digital Bank NA hebben hun hulp toegezegd. Het nieuws van BlackRock viel in goede aarde bij beleggers.

Het aandeel van de vermogensbeheerder steeg op 20 maart met 10 procent. Het bedrijf beleefde in maart sowieso al een geweldige maand, aangezien het totale aandeel steeg met maar liefst 48 procent.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *