Bitvavo start onderzoek na technische problemen

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Misschien ben je een klant van Bitvavo en heb je er iets van meegekregen: technische problemen op het platform. Op 14 november was het voor klanten niet mogelijk om in te loggen. De populaire crypto exchange is inmiddels weer bereikbaar en onderzoekt op dit moment het incident. Ook wil het dergelijke technische problemen in de toekomst voorkomen.

Bitvavo gaat op ‘onderhoudsmodus’

Voor crypto beleggers is het uiteraard heel vervelend als een exchange tijdelijk niet bereikbaar is. Helemaal wanneer het om Bitvavo gaat, een populaire Nederlandse exchange. De eerste technische problemen ontstond rond half 2 in de middag. Geen enkele klant kon meer inloggen en in crypto handelen. Het bedrijf besloot de exchange op ‘onderhoudsmodus’ te zetten en zocht snel naar een oplossing voor het probleem.

Hoe gaat de exchange toekomstige technische problemen voorkomen?

Het duurde uiteindelijk tot 6 uur in de avond voordat de systemen hun werk weer deden. Pas toen verdween de ‘onderhoudsmodus’, die enkele uren in beeld stond. Vanaf half 7 kon je als gebruiker weer inloggen. Bitvavo bood zijn excuses aan voor de overlast.

Natuurlijk het fijn dat de technische problemen verleden tijd zijn, maar hoe gaat de exchange ze in de toekomst voorkomen? Een uitgebreid onderzoek samen met een infrastructuurleverancier moet antwoord geven op dit probleem.

Grondige analyse, update volgt snel

De eerste onderzoeksresultaten zijn inmiddels binnen. Bitvavo geeft aan dat het ‘huidige onderzoek in de richting van infrastructuur-gerelateerde problemen’ wijst. De exchange laat weten dat het de komende dagen een grondige analyse uitvoert.

Mogelijk komen er bepaalde kwetsbaarheden boven drijven, die meteen verbeterd moeten worden. Op die manier voorkomt Bitvavo in de (nabije) toekomst opnieuw technische problemen. Laten we het hopen! Een update volgt waarschijnlijk volgende week.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *