Bitcoin koers flink in de lift: wat is er aan de hand?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Bitcoin beleggers stappen vandaag vrolijk hun bed uit. De waarde van hun geliefde cryptomunt ligt namelijk voor het eerst sinds juli boven de 30.000 dollar, zo’n 28.300 euro. En dat in een week met grote volatiliteit op de cryptomarkt en de aankondiging van een nieuwe rechtszaak.

Waarom zit de Bitcoin koers in de lift?

Bitcoin steeg op vrijdag met maar liefst 4 procent. En wanneer je kijkt naar vorige week is de koersstijging helemaal opvallend: 10 procent hoger! Er is geen exacte oorzaak voor deze ontwikkeling, al zijn de financiële markten door de oorlog tussen Israël en Palestina erg onrustig. Dit heeft vaak meteen zijn weerslag op de cryptomarkt. Ook opvallend is de toenemende marktdominantie van Bitcoin.

Hoge rente speelt mogelijk ook een rol

Mogelijk speelt ook de hoge rente een rol bij de opvallende koersstijging van Bitcoin. Veel beleggers denken dat de rentes voorlopig hoog blijven om inflatie tegen te gaan. En dit heeft vaak meteen effect op de waarde van beleggingen.

Hoogtepunt nog lang niet bereikt

Beleggers moeten op dit moment 30.000 dollar neertellen voor één Bitcoin. Dat is een gigantisch bedrag, maar nog ver onder de 64.000 dollar uit 2020. Bijna alle cryptomunten kregen de afgelopen twee jaar te maken met dalende koersen door negatief nieuws en een minder positief sentiment.

Zo ging crypto exchange FTX failliet door fraude, voert Ripple een strijd tegen de SEC en lopen er rechtszaken tegen Gemini, Genesis en Digital Currency Group.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *