Bitcoin is onderweg naar de maan, maar gaat het ook echt lukken?

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De uitdrukking ‘to the moon’ heeft nu een andere betekenis. Bitcoin is namelijk écht naar de maan vertrokken. Gisteren vond de lancering plaats van de Vulcan Centaur maanraket vanaf Cape Canaveral Space Force Station. Aan bord bevindt zich een crypto wallet met 1 BTC. Een historische stap voor de mens én crypto!

Wie organiseert deze crypto-maanmissie?

Crypto en maanmissies: wie had deze combinatie ooit kunnen bedenken? Wie weet heeft Satoshi Nakamoto er ooit over gefantaseerd. De mysterieuze bedenker van Bitcoin heeft misschien een teken van leven gegeven.

Wie weet volgt hij of zij de crypto maanmissie wel op de voet. We hebben de hele situatie te danken aan BitMEX. Op 18 mei 2023 kondigde deze crypto derivatenbeurs zijn ambitie aan om BTC op de maan te krijgen.

BitMEX spreekt van ‘belangrijke mijlpaal’

BitMEX wil grensverleggend zijn in de wereld van financiën én de ruimte. Voor de lancering was de CEO van BitMEX zeer enthousiast over de missie. In een blogpost noemde hij het een ‘belangrijke mijlpaal voor de verkenning van de ruimte’. Maar of het ook echt gaat lukken? Technische problemen lijken momenteel roet in het eten te gooien.

Bitcoin wallet toegankelijk voor iedereen

De Bitcoin wallet in de maanraket is toegankelijk voor iedereen. Dit betekent ook dat je er eventueel extra BTC in mag storten. Bovendien zijn alle transacties publiekelijk te volgen. Na de tocht met de Vulcan Centaur krijgt de BTC wallet een plekje aan boord van de Peregrine-1.

De bedoeling is dat dit ruimtevaartuig uiteindelijk op 23 februari op de maan landt. Maar of die datum wordt gehaald is vanwege technische problemen de vraag. We houden de situatie voor je in de gaten!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *