Bitcoin flash crash van bijna 90% schokt investeerders

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Een flash crash komt niet heel vaak voor op de cryptomarkt, maar als het gebeurt zijn beleggers verbijsterd. Helemaal als het ook nog eens gaat om Bitcoin. De populaire cryptomunt kelderde even om 23.40 uur Nederlandse tijd naar een waarde van 8900 dollar op de populaire exchange BitMEX.

BTC koers daalt met 90 procent

In slechts een paar minuten vond een koersdaling plaats van maar liefst 90 procent. Het is al even geleden dat de koers op 8900 dollar stond (in 2020). Daarna herstelde de BTC koers zich snel. Om 23.50 uur was de prijs opnieuw 67.000 dollar.

Dalende koers

Dat crypto volatiel is weten we allemaal. Maar dat zo’n enorme Bitcoin flash crash plaatsvindt is opmerkelijk. Sommige investeerders maken zich zorgen om de stabiliteit van de populaire cryptomunt. Feit is wel dat de koers de afgelopen 24 uur behoorlijk is gedaald. Van 67.000 dollar ging de BTC waarde naar 63.000 dollar.

Wat veroorzaakte de Bitcoin flash crash?

Inmiddels zijn crypto investeerders druk op zoek naar een oorzaak van de crash, maar die is nog niet gevonden. Wel is er veel speculatie. Zo heeft een whale misschien zeer veel Bitcoin verkocht. Volgens Syq op het sociale mediaplatform ‘X’ verkocht een whale een indrukwekkende hoeveelheid van 1000 BTC op BitMEX. Mogelijk veroorzaakte dit een flash crash.

Onderzoek en verklaring BitMEX

BitMEX voert zelf ook een onderzoek uit naar de gebeurtenis. De exchange gaf in een verklaring aan dat er een onderzoek is gestart naar de ongebruikelijke BTC-activiteit. Er is ‘agressief verkoopgedrag’ gedetecteerd bij een klein aantal accounts. Specifiek gedrag van een bepaalde investeerder is nog niet ontdekt, maar de exchange blijft de zaak verder onderzoeken.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: