Waardoor vond de nieuwe Bitcoin correctie plaats?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Crypto koersen gaan met pieken en dalen, dat weten we allemaal. 2024 vormt geen uitzondering en dus volgde er na de indrukwekkende koersstijging van Bitcoin een behoorlijke correctie. Deze vond plaats een dag nadat Bitcoin een all-time high boven de 73.000 dollar wist te bevestigen. Geen reden tot paniek, maar wat gebeurde er precies?

Cryptomarkt in het rood

De afgelopen dag stond bijna de gehele cryptomarkt in het rood. De Bitcoin koers daalde zelfs met 7,8 procent tot onder de 68.000 dollar. Op Bitvavo lag de prijs van Bitcoin na de correctie rond de 63.000 euro.

De all-time high van 70.000 euro heeft dus maar heel even standgehouden. BTC beleggers waren uitermate positief, maar kregen na het openen van de beurzen in Azië toch een teleurstelling te verwerken.

Waarom daalde de koers van Bitcoin?

De vraag is nu: waardoor daalden de koersen van Bitcoin en altcoins zo hard? Mogelijk spelen de futures een grote rol. In slechts 24 uur werden er voor 680 miljoen dollar aan posities geliquideerd, zo blijkt uit gegevens van de website Coinglass.

Het merendeel bestond uit long posities. In totaal ging het om een bedrag van 550 miljoen dollar, die traders hadden ingezet omdat ze speculeerden dat de BTC koers verder zou stijgen.

Het tegendeel gebeurde en daardoor vonden er ontelbaar veel gedwongen liquidaties plaats. Dit bracht vervolgens een verkoopgolf teweeg. De meeste investeerders blijven na deze crash optimistisch:

Onzekere investeerders

Ondanks groeiend optimisme over crypto zijn sommige investeerders nog steeds onzeker over de koersverloop van Bitcoin. Men is bang dat er na een snelle stijging een enorme correctie volgt, zo reageert Adrian Wang in een gesprek met CoinDesk.

Volgens de CRO van Metalpha maakt ook het grote succes van sommige BTC beursfondsen sommige beleggers onzeker. Daardoor verkopen ze snel wanneer de koers dreigt in te zakken.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: