Binance terug op de Belgische crypto markt

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Afgelopen juni verliet Binance tijdelijk de Belgische cryptomarkt. De crypto exchange moest van de financiële toezichthouder in het land onmiddelijk stoppen met het aanbieden van haar crypto producten en diensten. Inmiddels mogen onze Zuiderburen weer cryptocurrencies kopen en verkopen op het platform.

Goed nieuws: Binance is terug in België

Volgens de Belgische autoriteiten had het namelijk de wetten tegen witwassen en het financiëren van terrorisme geschonden. Het bood diensten aan vanuit landen die niet al te goed met deze regels omgaan. Vandaag maakte Binance echter goed nieuws bekend op X:

Uitgeweken naar Polen

Afgelopen juni verliet Binance de Belgische markt. Nu blijkt dat tijdelijk te zijn geweest. De exchange nam contact op met alle klanten uit België en gaf zowel de crypto als private keys terug.

De investeerders konden terecht bij de in Polen geregistreerde tak van de exchange, Binance Poland. Die kreeg in januari wel een registratie als dienstverlener van digitale valuta.

Wijzigingen qua dienstverlening

Mogelijk heeft Binance een aantal veranderingen doorgevoerd wat betreft het aanbieden van crypto diensten en producten aan Belgische investeerders. Het is echter niet duidelijk wat er precies is gewijzigd.

Wat gaat Binance doen in 2024?

De geruchten over Binance draaien op dit moment op volle toeren. Zo wil de exchange volgend jaar mogelijk een aantal stablecoins delisten om te voldoen aan de ‘Markets in Crypto Assets’ (MiCA) wetgeving binnen de Europese Unie. Die wordt in juni 2024 van kracht.

De populaire exchange verliet de Nederlandse markt in juli 2023 omdat het geen vergunning kreeg van de Nederlandsche Bank. Is er na het Belgische nieuws misschien toch hoop? De tijd zal het leren.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *