Binance stopt met aanbieden van Binance Card in meerdere landen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

‘Wat is er toch aan de hand met Binance?’. Dat vragen veel crypto beleggers zich vandaag hoogstwaarschijnlijk af, nu er opnieuw ophef is rondom de exchange. Naast de rechtszaak van Securities and Exchange Commission stopt het nu ook met het aanbieden van zijn betaalpas Binance Card in verschillende landen. CEO Changpeng Zhao blijft goedgemutst. Toch stapelen de problemen zich op voor de grootste exchange ter wereld.

Binance Card verdwijnt uit Latijns-Amerika en het Midden-Oosten

De Binance Customer Support maakte via X (voorheen Twitter) het nieuws bekend dat de Binance Card verdwijnt uit het Midden-Oosten en Latijns-Amerika. Daarbij voegde het toe dat het aantal gebruikers van de kaart in deze landen minder dan 1 procent betreft.

Waar kun je nog wel gebruik maken van de betaalpas?

De Binance Card is geldig tot 21 september 2023 en is daarna niet meer beschikbaar. In andere delen van de wereld, bijvoorbeeld in Europa, kun je nog wel gebruik maken van de betaalpas. De timing van de exchange is opvallend.

Het heeft te maken met een geruchtmakende rechtszaak. En in 2022 bood het nog een betaalpas aan voor Argentijnse klanten. Brazilië volgde dit jaar, maar daar verdwijnt het dus al weer snel van de markt.

Kun je in Nederland betalen met de Binance Card?

Ook in Nederland is de Binance Card niet meer geldig, maar vanwege een andere reden. De exchange verliet de Nederlandse markt afgelopen juli nadat het geen vergunning kreeg van de Nederlandsche Bank. Daardoor mag het geen crypto activiteiten meer organiseren in ons land.

Binance in zwaar weer, maar het vertrouwen blijft

Het zijn momenteel zware tijden voor Binance. Zoals je misschien wel kunt raden zijn de handelsvolumes flink gedaald nadat de exchange vertrok uit verschillende landen. Toch zit CEO Changpeng Zhao niet bij de pakken neer.

Onlangs schreef hij in een blog dat zijn bedrijf nog steeds winst maakt. Ook heeft hij nog steeds vertrouwen in de potentie van crypto. Zijn verwachting is dat de koersen de komende jaren behoorlijk gaan stijgen.

Veilig en eenvoudig jouw crypto kopen? Profiteer dan nu van een Exclusieve Bitvavo deal: Tijdelijk 10.000 euro gratis handelen. Claim nu! >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *