Binance gaat mogelijk deze 10 altcoins verwijderen

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Al mag Binance verdwenen zijn van de Nederlandse markt, de ontwikkelingen op het platform hebben nog altijd veel invloed op de cryptomarkt. Zo worden er op korte termijn mogelijk 10 bekende altcoins verwijderd vanwege nieuwe en strengere normen. En dat niet alleen, want mogelijk moeten gebruikers bepaalde quizzes voltooien voordat ze cryptomunten mogen traden.

Welke cryptomunten worden mogelijk ‘gedelisted’?

Sommige cryptomunten staan op het punt ‘gedelisted’ te worden. En het zijn lang niet allemaal onbekende namen. Laten we ze eens op een rijtje zetten:

  • Zcash (ZEC)
  • Horizon (ZEN)
  • Monero (XMR)
  • Aragon (ANT)
  • Mobile Coin (MOB)
  • Mdex (MDX)
  • Firo (FIRO)
  • Reef (REEF)
  • Vai (VAI)
  • Keep3rV1 (KP3R)

De ‘monitoring tag’ lijst van Binance

Op dit moment staan de bovenstaande cryptomunten op de zogeheten ‘monitoring tag’ lijst van Binance. Dit betekent dat ze onder toezicht staan omdat ze (nog) niet voldoen aan nieuwe criteria voor listing. Blijft dit het geval, dan verdwijnen ze mogelijk van de wereldberoemde exchange.

Educatieve quiz verplicht

Bovendien kun je als gebruiker niet zomaar handelen in ‘monitoring tag’ coins. Sterker nog, om er in te mogen traden moet je als gebruiker eerst een educatieve quiz voltooien. Dit zorgt voor meer kennis van de cryptomunt en de risico’s die het met zich meebrengt. Natuurlijk doet Binance dit zomaar. Het platform wil het aantal risicovolle investeringen verminderen, waardoor traders minder geld verliezen.

Welke impact heeft een delisting op de cryptomarkt?

Binance is al enige tijd verdwenen van de Nederlandse markt. In veel landen is de exchange echter nog wel toegankelijk. Zo keerde het na enige tijd terug in België. Zodoende zal het delisten van tien bekende cryptomunten waarschijnlijk veel impact hebben op de cryptomarkt.

Beleggers hebben immers minder toegang tot bepaalde crypto en dat zorgt mogelijk voor een koersdaling. Soms werkt het juist andersom: op het moment dat Binance een bepaalde cryptomunt toevoegt volgt er een koersstijging. We zijn benieuwd wat er gaat gebeuren!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *