Wat is een Bitcoin ATM?

Een Bitcoin ATM, ook bekend als een Bitcoin-geldautomaat of cryptogeldautomaat, is een fysiek apparaat dat gebruikers in staat stelt om Bitcoin en in sommige gevallen andere cryptocurrencies te kopen of verkopen met behulp van contant geld of een creditcard. Laten wij eens kijken naar wat een Bitcoin ATM is en hoe het werkt:

Belangrijkste kenmerken van een Bitcoin ATM:

 1. Toegang tot cryptocurrency: Bitcoin ATM’s bieden gebruikers directe toegang tot cryptocurrencies zoals Bitcoin. Sommige ATM’s bieden ook ondersteuning voor andere populaire cryptocurrencies, waaronder Ethereum, Litecoin en meer.
 2. Locatie: Deze geldautomaten bevinden zich meestal op openbare plaatsen, zoals winkelcentra, supermarkten, restaurants, luchthavens en financiële instellingen. Ze zijn ontworpen om cryptocurrencies toegankelijker te maken voor het grote publiek.
 3. Aankoop van bitcoin: Gebruikers kunnen Bitcoin kopen door contant geld in de ATM te storten of door een creditcard te gebruiken. Ze selecteren de hoeveelheid Bitcoin die ze willen kopen en volgen daarna de instructies op het scherm.
 4. Verkoop van bitcoin: Sommige Bitcoin ATM’s bieden ook de mogelijkheid om Bitcoin te verkopen en contant geld terug te ontvangen. Gebruikers voeren de vereiste hoeveelheid Bitcoin in en ontvangen het equivalente bedrag in contanten.
 5. Identiteitsverificatie: Afhankelijk van de lokale regelgeving en de instellingen van de ATM-operator kan identiteitsverificatie nodig zijn voor grotere transacties. Zoals het scannen van een identiteitsbewijs of het invoeren van een telefoonnummer.

Hoe werkt een Bitcoin ATM?

 1. Selecteer taal: Bij aankomst bij de Bitcoin ATM kan de gebruiker meestal de gewenste taal kiezen op het scherm.
 2. Kies transactie: De gebruiker selecteert of hij Bitcoin wil kopen of verkopen.
 3. Identificatie (Indien Nodig): Afhankelijk van lokale voorschriften en de operator moet de gebruiker zich mogelijk identificeren. Dit kan gebeuren door een identiteitsbewijs te scannen of persoonlijke gegevens in te voeren.
 4. Selecteer bedrag: De gebruiker kiest het bedrag in Bitcoin dat hij wil kopen of verkopen.
 5. Betaalmethode: De gebruiker kiest of hij contant geld of een creditcard wil gebruiken voor de transactie.
 6. Portemonnee QR-code: Als de gebruiker Bitcoin koopt, moet hij zijn Bitcoin-wallet QR-code aan de ATM laten zien. De Bitcoin wordt naar deze portemonnee gestuurd.
 7. Betaal en ontvang: Bij het kopen van Bitcoin betaalt de gebruiker het gewenste bedrag in contanten of met een creditcard. Bij het verkopen van Bitcoin ontvangt de gebruiker contant geld in ruil voor de ingevoerde Bitcoin.
 8. Ontvangstbewijs: De ATM genereert meestal een ontvangstbewijs met details van de transactie, inclusief transactie-ID’s en QR-codes.

Bitcoin ATM’s bieden gebruikers een snelle en toegankelijke manier om cryptocurrencies te kopen en te verkopen zonder dat ze een online allemaal zaken hoeven in te geven.

Ze hebben bijgedragen aan de groei van de adoptie van Bitcoin en andere cryptocurrencies over de hele wereld en bieden een brug tussen de digitale en fysieke financiële wereld.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *