Voetballegende Ronaldinho beschuldigd van crypto fraude

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Ronaldinho Gaúcho maakte als aanvaller bij het Braziliaanse voetbalteam grote indruk. Sinds zijn pensioen in 2018 is hij met hele andere zaken bezig dan voetbal. Gisteren stond hij in het middelpunt van de belangstelling tijdens een hoorzitting van het Braziliaanse Congres.

Ronaldinho wordt er van beschuldigd betrokken te zijn bij een crypto piramidespel. Hij ontkent alles en is vastbesloten om de zaak recht te zetten.

Wat beloofde dit pyramidespel?

Het piramidespel droeg de naam ‘18kRonaldinho’ en lokte investeerders door een dagelijks rendement van 2 procent te bieden op hun crypto investeringen. Vrij ongeloofwaardig, vonden ook regelgevende instanties. Men startte een onderzoek waarbij de frauduleuze praktijken als snel boven kwamen drijven.

Inmiddels loopt er een rechtszaak waarbij een schadevergoeding van 61 miljoen dollar wordt geëist tegen het bedrijf. Dit is omgerekend 56 miljoen euro. Crypto investeerders krijgen regelmatig te maken met oplichting. Zo vond er onlangs nog een rug pull plaats die de DeFi sector op zijn grondvesten deed schudden.

Hoe zit het met de betrokkenheid van Ronaldinho?

Het is opvallend dat het bedrijf de naam van Ronaldinho draagt. De voetballer ontkent echter alle banden me het bedrijf en beweert dat zijn naam en foto zonder toestemming zijn gebruikt. Tijdens de hoorzitting kwamen alle marketingbeelden van 18kRonaldinho in beeld.

Maar de voetballer zelf is naar eigen zeggen ook een slachtoffer. De afbeeldingen die werden vertoond zijn volgens hem gemaakt in juli 2019 Destijds tekende hij een contract met de dochteronderneming van het bedrijf, waarbij de focus lag op horloges en niet op crypto.

Contract jaren geleden al opgezegd

Volgens Ronaldinho werd het contract met de dochteronderneming al in oktober 2019 opgezegd. De voorzitter van het onderzoek, Aureo Ribereo, is echter niet overtuigd van diens argumenten. Hij vroeg de voetballer of hij van plan is om de slachtoffers van de crypto fraude terug te betalen. Daarop gaf hij echter geen antwoord.

Onderzoek naar crypto fraude bij meer Braziliaanse bedrijven

Overigens is het de eerste keer dat Ronaldino voor het Braziliaanse Congres verscheen. Er waren al twee eerdere onderzoeken, maar daar kwam hij vanwege ‘ongunstige weersomstandigheden’ niet opdagen. De zaak van de wereldberoemde voetballer maakt deel uit van een uitgebreid onderzoek van het Congres naar crypto piramidespelen.

In totaal worden elf bedrijven door de Securities and Exchange Commission van het land beschuldigd van fraude. Ze beloven daarbij investeerders hoge rendementen, maar die komen van een koude kermis thuis.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *