Vitalik Buterin onder de indruk van Worldcoin

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Worldcoin is op zijn zachtst gezegd een omstreden project. Toch is een van de bekendste gezichten van crypto er zeer over te spreken. Volgens Vitalik Buterin is de cryptografische beveiliging van Worldcoin ‘verbazingwekkend’. Dit is een omslag, aangezien de succesvolle ondernemer eerst nog zijn twijfels had.

Wat is Worldcoin?

Sam Altman is niet alleen de oprichter van het succesvolle bedrijf OpenAi. Hij is ook de man achter Worldcoin, een bedrijf dat digitale paspoorten met irisscans wil introduceren. In eerste instantie had Vitalik Buterin zo zijn twijfels bij het project. Zo wist hij niet zeker of het een goed idee was om mensen te identificeren via irisscans. Hij vond het idee interessant, maar zag ook beren op de weg vanwege privacy.

Hoe werkt Worldcoin?

WorldCoin werkt op een speciale manier. Als gebruiker maak je namelijk een account aan met behulp van een irisscan. In ruil voor deze scan ontvang je WLD-tokens als beloning. Niet iedereen is echter enthousiast over deze manier van werken. Critici noemen het gebruik van biometrische gegevens, zoals irisscans, erg risicovol. Worldcoin zou juist een ‘bedreiging’ vormen voor de privacy.

Twijfels van Buterin

Buterin was bang dat er teveel persoonlijke informatie uit irisscans zou worden gehaald. Denk bijvoorbeeld aan het geslacht en medische aandoeningen. Ook twijfelde hij over het wereldwijde bereik van de apparaten, die de naam ‘Orcs’ dragen. Lukt het wel om ze overal te plaatsen om snel mensen te bereiken? Een irisscan maken van iedereen op de planeet is een grote uitdaging.

Op een verantwoordelijke manier met privacy omgaan

Inmiddels is Buterin enthousiaster over Worldcoin omdat hij er vanuit gaan dat Altman en zijn team op een verantwoordelijke manier met privacy omgaan. Volgens de mede-oprichter van Ethereum is het belangrijk dat identificatie op de juiste manier wordt gedaan, zodat vijandige partijen geen kans hebben om er misbruik van te maken.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: