Veel crypto hacks in maart (maar er is ook goed nieuws)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De maand april is begonnen. Tijd om terug te kijken op maart, dat voor de crypto wereld een roerige maand was. Zo vonden er opvallend veel crypto hacks plaats. Het goede nieuws is wel dat een aanzienlijk deel van het gestolen geld, zo’n 50 procent, inmiddels weer terecht is.

Bijna 200 miljoen dollar gestolen in maart

Afgelopen maart leidden 30 hacks tot een verlies van 187 miljoen dollar. Cybercriminaliteit blijft ondanks alle beveiligingsmaatregelen een enorm risico voor crypto exchanges. Toch is er niet alleen maar slecht nieuws. Meer dan de helft van de 187 miljoen is inmiddels weer in goede handen.

DeFi platforms vaak het slachtoffer van hacks

DeFi platforms zijn opvallend vaak het slachtoffer van een hack. 100 procent van al het geld dat is gestolen is afkomstig uit dit deel van de cryptowereld. Zo wisten cybercriminelen op 28 maart maar liefst 11 miljoen dollar te stelen van het platform Prisma Finance.

Gestolen digitaal geld teruggegeven

Bijzonder genoeg ging het platform in gesprek met de hacker. Vervolgens werd het gestolen digitale waar teruggegeven. Volgens de hacker is hij ‘white hat’ en schuilen er dus goede bedoelingen achter de hack. Denk bijvoorbeeld aan het opsporen van kwetsbare delen van een netwerk.

Veel werk aan de winkel voor DeFi platforms

In de eerste drie maanden van 2024 gingen hackers met maar liefst 336 miljoen dollar aan de haal. Dat is erg veel, maar toch 25 procent minder in vergelijking met dezelfde periode in 2023. Toch is er nog veel werk aan de winkel.

Zo zal de beveiliging van DeFi netwerken moet worden opgeschroefd. Bovendien is voorkomen beter dan genezen. Ook moeten er meer maatregelen worden getroffen om gestolen digitaal geld terug te geven aan de eigenaar(s).

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: