Upbit zeer regelmatig het doelwit van hackers

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Schokkend nieuws. Volgens het bedrijf Dunamu was Upbit, een bekende Zuid-Koreaanse cryptocurrency exchange, in de eerste helft van 2023 maar liefst 159.000 keer het doelwit van hackers.

Deze cijfers weerspiegelen een stijging van van maar liefst 1800 procent ten opzichte van 2020. Ook zijn ze meer dan twee keer zo hoog als wat werd gerapporteerd voor dezelfde periode in 2022. Wat is er aan de hand?

Wat is Upbit?

Upbit, een belangrijke cryptocurrency exchange in Zuid-Korea met een 24-uurs handelsvolume van meer dan 1,2 miljard dollar is vaak ten prooi gevallen aan deze hardnekkige aanvallen. Belangrijke rivalen zoals Bithumb, Coinone en Gopax zijn ook aanwezig op de Zuid-Koreaanse cryptocurrency markt.

Waaruit zijn deze cijfer afkomstig?

Volgens een rapport van Yonhap News Agency dat op 9 oktober verscheen, heeft Dunamu de Zuid-Koreaanse afgevaardigde Park Seong-jung van een politieke partij op de hoogte gebracht van de beangstigende informatie. De toename van hackpogingen laat zien hoe hardnekkig criminelen de cryptocurrency markt aanvallen.

Welke maatregelen heeft Upbit genomen?

Upbit heeft het percentage van het geld dat wordt opgeslagen in een zogeheten cold wallet verhoogd tot maar liefst 70 procent om het geld van gebruikers te beschermen tegen de vele hackpogingen. Ook heeft de exchange de veiligheidsmaatregelen voor het geld in hot wallets verhoogd.

In tegenstelling tot cold wallets, die hun privésleutels veilig offline bewaren op externe harde schijven en USB-apparaten, slaan hot wallets hun privésleutels online op. Dit maakt ze kwetsbaar voor aanvallen van buitenaf, met name hackers.

Flink wat hobbels op de weg voor Upbit

Upbit heeft de afgelopen jaren met veel uitdagingen en problemen te maken gehad. Zo was de exchange in 2019 het doelwit van cybercriminelen die 50 miljoen dollar wisten te stelen. Het bedrijf heeft zijn beveiligingsprotocollen sindsdien versterkt, waardoor veel hackpogingen met succes zijn gedwarsboomd. Gelukkig maar!

Veel hackpogingen in september

Een groot aantal cyberaanvallen in september heeft flink wat schade toegebracht aan de cryptomarkt. Een aanval van 70 miljoen dollar in september betekende bijvoorbeeld een fatale klap voor CoinEx in Hong Kong.

Waarschijnlijk was een van de privésleutels van de exchange op straat komen te liggen. CoinEx heeft beloofd de schade van gedupeerde beleggers te vergoeden.

Hack van Huobi Global

En er zijn meer voorbeelden. Huobi Global’s exchange leed afgelopen september een groot verlies van 7,9 miljoen dollar in een hack. Dit laat nog maar eens de kwetsbare kant van de cryptomarkt zien. In deze omgeving war veel geld in om gaat is de strijd tussen hackers en exchanges behoorlijk fel. Beide partijen passen zich voortdurend aan, waardoor innovatie op beveiligingsgebied belangrijk blijft.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *