Uitbetalingen Mt. Gox: spanning op de cryptomarkt

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Voor crypto investeerders zijn het momenteel spannende tijden. 10 jaar na het roemruchte einde heeft Mt. Gox nog steeds invloed op de cryptomarkt. De uitbetalingen van de ooit zo succesvolle exchange zijn begonnen en dat heeft meteen impact op de koers van diverse digitale valuta. Volgens een rehabilitatiebeheerder hebben de eerste schuldeisers inmiddels hun BTC en BCH ontvangen.

De ondergang van Mt. Gox

Mt. Gox was in de begindagen van crypto een zeer grote exchange. Op het hoogtepunt verwerkte het zo’n 70 procent van alle transacties met Bitcoin. In 2014 ging de exchange mede door een hack ten onder. Maar liefst 850.000 BTC verdween in het grote niets. Tenminste, dat leek tien jaar lang het geval. Na een decennium van strijd krijgt een groot deel van de gedupeerden verloren BTC of BCH terug via een speciaal compensatieproces.

Reactie voormalige CEO op X

Mark Karpèles stond ooit aan het hoofd van Mt. Gox. Hij steekt hij zijn enthousiasme over de terugbetalingen niet onder stoelen of banken. Op ‘X’ deelt hij het volgende bericht:

Japanse schuldeisers ontvangen hun verloren crypto

Voor de uitbetalingen van Mt. Gox is een rehabilitatieplan opgesteld. Op 5 juli ontvingen diverse schuldeisers hun terugbetalingen via crypto exchanges. Veel van hen zijn afkomstig uit Japan. Op Reddit maakten ze zelf melding van de terugbetalingen. Na ruim een decennium stonden verloren bedragen eindelijk weer op de (digitale) bankrekening.

Onzekerheid op de cryptomarkt

Op dit moment lijkt het erop dat alleen Japanse gedupeerden hun geld al hebben teruggekregen. Bij andere crypto investeerders kan mogelijk nog 3 maanden duren. Ondertussen vrezen veel crypto beleggers en flinke crash door de uitbetalingen van Mt. Gox. Ze zijn bang dat de schuldeisers hun BTC en BCH meteen verkopen. Voorlopig blijft de cryptomarkt dus nog wel even onrustig.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)