Einde compensatieproces Mt. Gox in zicht

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

In een ver verleden mocht Mt. Gox zich de grootste crypto exchange ter wereld noemen. Een faillissement maakte echter een einde aan deze positie. De ondergang van het bedrijf schokte de hele cryptowereld en kostte beleggers uit de hele wereld ontzettend veel geld.

Na bijna een decennium is het einde van het compensatieproces nu eindelijk in zicht. Gedupeerden van het Mt. Gox faillissement krijgen over een paar maanden waarschijnlijk hun BTC terug.

Hoeveel BTC ontvangen schuldeisers van Mt. Gox?

Op 31 oktober ontvangen schuldeisers naar schatting 142.000 Bitcoin (BTC) die ooit verloren is gegaan via Mt. Gox. Daarbij komt nog 143.000 Bitcoin Cash (BCH) en 69 miljard Yen ter waarde van 510 miljoen dollar vrij.

Deze cijfers zijn afkomstig van Reddit en die zijn op hun beurt gebaseerd op gegevens van de Mt. Gox website. Daarop staan een aantal tabellen met de BTC, BCG en Yen tokens die waarschijnlijk worden uitgekeerd.

Laatste fase van compensatieproces aangebroken

2024 is dus eindelijk het jaar waarin de laatste distributiefase van Mt. Gox is aangebroken. Het volgt na een lange fase waarin crediteuren bevestigingsmails kregen waarin ze het eigendom van hun oude accounts moesten bevestigen. Op basis daarvan bracht de voormalige exchange alle BTC adressen in kaart.

Zal de verkoopdruk toenemen?

Door zorgvuldig te werk te gaan is het mogelijk om de verloren crypto op een zorgvuldige en veilige manier uit te keren, zodat alle schuldeisers de schadevergoeding ontvangen waar ze recht op hebben.

Nadat de cryptomunten zijn uitgekeerd is de kans best groot dat de schuldeisers zich laten uitbetalen. En dat heeft mogelijk effect op de prijs van Bitcoin. Mogelijk nemen de handelsactiviteit én de verkoopdruk toe. Dit is mogelijk slecht nieuws voor de cryptomarkt.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *