Toncoin (TON) heeft grote ambities voor 2028

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Toncoin (TON) is in korte tijd uitgegroeid tot een succesvol project, terwijl het ooit eenvoudig begon op Telegram. Het is bijzonder hoe snel een project kan groeien op planeet crypto. Dankzij strategische samenwerkingen met Telegram en Tether én de groeiende populariteit van Tap-to-Earn blockchain-games, heeft Toncoin in rap tempo aan terrein gewonnen. Bovendien zijn de ambities voor de komende jaren groot.

Doel: meer dan 500 miljoen gebruikers in 2028

Toncoin streeft naar maar liefst 500 miljoen gebruikers in 2028. Om dit ambitieuze doel te realiseren, promoot en implementeert de Toncoin Foundation de zogeheten ‘Open League’. Dit is een langetermijninitiatief om ontwikkelaars en gebruikers te belonen.

Het werd in maart 2024 gelanceerd met een zogeheten ‘betaseizoen’ waar 18 projecten zich aan waagden. Inmiddels is het programma aanzienlijk uitgebreid en een groot succes. Anno 2024 speelt TON overigens ook nog belangrijke rol in Telegram, waarin dagelijks berichten over het crypto project worden gedeeld.

Hoeveel toepassingen heeft The Open League al?

Momenteel doen er 40 TON-toepassingen mee, samen met 57 tokens en 22 NFT-collecties. Bovendien heeft de Foundation al meer dan 45 miljoen dollar aan ‘rewards’ (beloningen) gegeven. Een uiteindelijk bedrag van 150 miljoen dollar aan beloningen is zeker haalbaar. Daarnaast zijn er plannen om het programma verder uit te breiden. Ondertussen zijn ook beleggers in TON razend enthousiast:

Geen EVM

Het verbeteren van de gebruikerservaring (UX) is een belangrijk aandachtspunt voor Toncoin. Een uitdaging voor TON is echter dat het geen EVM (Ethereum Virtual Machine) blockchain is. Daardoor zijn ontwikkelaars verplicht om nieuwe programmeertalen te leren en dat is best een uitdaging.

De makers van TON gaan graag met dit probleem aan de slag. Men is van plan om meer documentatie, technische ondersteuning en educatieve middelen te bieden aan gebruikers.

Indrukwekkende groei van het ecosysteem

Het ecosysteem van Toncoin heeft de afgelopen jaren een enorme groei doorgemaakt. De Total Value Locked (TVL), oftewel de waarde van de activa op de blockchain, is in enkele maanden tijd met maar liefst 2000 procent gestegen. Overigens is Toncoin (TON) zeker niet de enige cryptomunt die een indrukwekkende groei heeft doorgemaakt, want ook Notcoin (NOT) bereikte onlangs grote hoogtes.

Tether en Telegram

Samenwerkingen met Telegram dragen ook bij aan groei van TON. Als gebruiker kom je gemakkelijker dan ooit in contact met blockchain. Ook belangrijk is het feit dat Tether USDT heeft gelanceerd op de TON blockchain. De verwachting is dat deze stap de adoptie van het project zal vergroten. Het wordt voor mensen over de hele wereld immers veel eenvoudiger om dollars te versturen via Telegram.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: