Indrukwekkende opmars van Notcoin (NOT)

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Wie de afgelopen dagen een blik heeft geworden op de cryptokoersen valt het meteen op: de opmars van Notcoin (NOT). Alleen al in de afgelopen 24 uur maakte deze cryptomunt een koersstijging door van 11 procent. De bulls bereikten daarmee het hoogste punt in twee weken tijd. Wat is Notcoin (NOT) en waarom is het in opmars?

Wat is Notcoin (NOT)?

Notcoin is een game token die gebaseerd is op Telegram. Op dit moment heeft het alle zeilen mee. Dat het ook goed gaat met Toncoin (TON) speelt mee. Deze cryptomunt is verbonden aan Notcoin en bereikte afgelopen vrijdag een nieuwe all-time-high.

Market cap blijft groeien

Op dit moment staat Notcoin op de 49ste plek van cryptomunten met de grootste market cap. De kans dat het wat betreft market cap Optimism (OP), Maker (MKR) en VeChain (VET) voorbijstreeft is zeker aanwezig. Deze cryptocurrencies met een market cap van iets meer dan 2 miljard dollar maakten de afgelopen week juist een daling door.

24-uur handelsvolume maakt indruk

Het 24-uur handelsvolume van Notcoin (NOT) is op dit moment enorm, namelijk 1.2 miljard. Vergelijk het eens met bekende namen als Bitcoin (BTC), Solana (SOL) en de stablecoins USDT en USDC en je ontdekt dat 1,2 miljard echt heel veel is.

Ter vergelijking: het 24-uur handelsvolume van Solana is op het moment van schrijven 1,5 miljard. Wel veel minder dan de 11 miljard van Bitcoin. Toch zegt het iets over de groeiende populariteit van NOT.

Verkoopgolf op de cryptomarkt

Ondanks het momentum heeft ook Notcoin te maken met de huidige verkoopdruk op de cryptomarkt. Sinds 2 juni is de prijs van de cryptomunt gedaald van 0,028 naar 0,019 dollar. De toekomst ziet er desondanks rooskleurig uit. Tokens die zich richten op ‘Tap2Earn’ winnen steeds meer aan populariteit. Bekende voorbeelden daarvan zijn Yescoin en Hamster Kombat.

De rol van Telegram

Een interessant aspect van Notcoin is dat het gebruik maakt van het ecosysteem van Telegram. Veel gebruikers van deze berichtenapp zijn razend enthousiast over NOT en TON. Bovendien telt Telegram maar liefst 900 miljoen gebruikers wereldwijd, waarvan een aanzienlijk deel laaiend enthousiast over crypto en Tap2Earn.

De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: