Starbucks lanceert nieuwe NFT-collectie

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De kans is best groot dat je wel eens koffie hebt gedronken bij de Starbucks. Er gaat immers niets boven een dure beker koffie met je eigen naam erop. Wist je dat dit miljoenenbedrijf zich ook bezighoudt met crypto?

Om precies te zijn: in NFT’s. De internationale keten lanceerde vandaag een nieuwe NFT collectie. Het draagt de naam ‘Green Apron’ en maakt deel uit van het digitale portfolio van Starbucks.

Waar gaat de NFT collectie van Starbucks over?

Het is een belangrijke dag voor Starbucks en de digitale wereld. Niet vanwege de lancering van een nieuw soort koffie, maar omdat de wereld kennismaakt met de NFT-collectie ‘Green Apron’. Heb je niet meteen een idee waar het over gaat? Dat begrijpen we heel goed.

Bijzonder genoeg is de collectie een lesje geschiedenis van Starbucks. Het gaat namelijk over het inmiddels iconische schort van het miljoenenbedrijf. Wie een blik werkt op de gloednieuwe collectie ziet de ontwikkeling van de ‘OG Pike Place’ tot het moderne Siren-short.

Medewerkers in het zonnetje

De geschiedenis van Starbucks gaat terug tot 1971. Destijds werd het bedrijf opgericht door drie academici, namelijk een docent Geschiedenis, een docent Engels en een schrijver. Maar het bedrijf had nooit zo’n succes kunnen worden zonder haar hardwerkende medewerkers. En die worden in de NFT-collectie dan ook flink geëerd.

Waar kun je de Green Apron-collectie bekijken?

Heb je interesse in ‘Green Apron’? Neem dan een kijkje op Nifty Gateway, waar het verkrijgbaar is. Leden van het Odyssey programma profiteerden eerder vandaag van ‘early bird’ toegang, maar inmiddels mag ook de rest van de wereld kennismaken met de collectie.

Die is overigens behoorlijk exclusief: er is een oplage van slechts 5000 postzegels. Die maken allemaal deel uit van de blockchain van Polygon. De kosten zijn 100 dollar per NFT.

Nog meer NFT nieuws van Starbucks

Wacht nog even voordat je weglikt: we hebben meer nieuws. Op 3 augustus zal Starbucks een aantal NFT-ontwerpen onthullen die wederom betrekking hebben op de geschiedenis van het bedrijf. We zijn benieuwd!

Meer leren over NFT’s? Lees dan ook zeker Beleggen in NFT’s voor beginners >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *