Sam Bankman-Fried getuigt zelf tijdens proces

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De strafzaak tegen Sam Bankman-Fried is pas net begonnen en zet de cryptowereld behoorlijk op zijn kop. De voormalige CEO van FTX begint nu aan zijn eigen getuigenis tijdens het strafproces. De laatste getuige van de mogelijke fraude van FTX is inmiddels opgeroepen. Tijd om de gevallen ondernemer zelf het woord te geven of wat er precies is gebeurd.

Waar wordt Bankman-Fried van beschuldigd

Bankman-Fried kreeg ooit de bijnaam ‘de koning van crypto’. Zijn crypto activiteiten bleken echter te berusten op fraude. De voormalige CEO wordt beschuldigd van het verduisteren van fondsen, Hoe dat precies in zijn werk is gegaan, moet blijken uit de getuigenissen van SBF en anderen.

De gevallen ‘koning van crypto’ aan het woord

SBF, zoals de voormalige topman van FTX ook wel wordt genoemd, komt aan het woord nadat twee getuigen van de verdediging klaar zijn. De eerste getuige die aan de tand wordt gevoeld is Krystal Rolle. Dit is een advocaat uit de Bahama’s die tot voor kort voor Bankman-Fried werkte. Daarna volgt adviseur en financieel dienstverlener Joseph Pimbley. Pas als dat klaar is verschijnt Bankman-Fried in beeld.

Wat zegt Bankman-Fried zelf over de val van FTX?

Dat Bankman-Fried wel van een gokje houdt is inmiddels wel duidelijk. De manier waarop hij FTX leidde leek in eerste instantie succesvol, maar werd uiteindelijk zijn ondergang. Ook zijn beslissing om te getuigen is een grote gok.

De hele wereld is benieuwd wat hij te zeggen heeft. Toen FTX in november 2022 ineenstortte bagatelliseerde hij de situatie nogal. Het was volgens SBF een ‘onvermijdelijk ongeluk’. Aanklagers hebben behoorlijk veel vragen en zullen de gevallen topman zeker het vuur aan de schenen leggen.

Geen goedkeuring voor seponeren proces

Mark Cohen is de advocaat van Bankman-Fried. In eerste instantie ondernam hij een poging om de zaak van de aanklager te seponeren. Volgens het Ministerie van Justitie uit de VS was er namelijk ‘niet voldoende bewijs’ om SBF te veroordelen. Deze procedurele zet komt vaker voor, maar kreeg geen goedkeuring van rechter Lewis A. Kaplan.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency aanbieder van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *