Rode Kruis Singapore accepteert donaties in crypto

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Steeds meer bedrijven, organisaties en instellingen stappen in crypto. We kunnen weer een nieuwe en toonaangevende naam toevoegen aan het rijtje: het Rode Kruis. Om precies te zijn die uit Singapore. Sinds vandaag accepteert de neutrale en onafhankelijke organisatie zowel Bitcoin als Ethereum, USDT en USDC als donatie.

Wat is het Rode Kruis?

Het Rode Kruis is een internationale humanitaire organisatie die mensen in noodsituaties helot. Daarbij werkt het samen met overheden, de private sector en andere niet-gouvernementele organisaties (NGO’s). Het opereert onafhankelijk en iedereen kan er terecht, ongeacht hun godsdienst, nationaliteit of ras. Het Rode Kruis heeft naar schatting 10 miljoen vrijwilligers verspreid over meer dan 180 landen.

Samenwerking met Triple-A

Wil je graag doneren aan het Rode Kruis? Dat kan sinds vandaag met crypto. Dat is te danken aan het crypto betaalbedrijf Triple-A. Die hanteert de slogan ‘Coin a new way to give today, your support will go a long way’.

Voorganger Italië

Overigens is Singapore niet de eerste lokale tak die cryptomunten als donatie accepteert. Italië nam in 2020 het voortouw, toen de wereld werd geteisterd door Covid-19. Dat er in Italië veel slachtoffers vielen door de pandemie had er zeker mee te maken. Het Rode Kruis kon destijds elke steun gebruiken.

Hoe doneer je in crypto aan het Rode Kruis?

Het doneren in crypto is een fluitje van een cent. Bezoek de website en geef aan hoeveel je in fiat wil doneren. Kies daarbij voor Bitcoin, Ethereum of een van de twee stablecoins. Als het goed is volgt er daarna automatisch een berekening van fiat naar crypto.

Waar komt jouw crypto donatie terecht?

Jouw crypto donatie komt goed terecht. Volgens het Rode Kruis Singapore zal elke digitale cent naar humanitaire doeleinden gaan, zoals arme gezinnen, ondervoede kinderen, zieke ouderen en gehandicapten. Bezoek eventueel via deze link de website van het Rode Kruis voor meer informatie.

Betrouwbaar en veilig jouw crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *