Rechtszaken rondom 23-jarige Chinees met Bitcoin mining bedrijf

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

China en de Verenigde Staten staan niet in elk opzicht op goede voet met elkaar. Ook op cryptogebied loopt niet alles lekker. Zo blijkt uit een rapportage van de toonaangevende New York Times dat een 23-jarige Chinese man de eigenaar is van een groot Bitcoin mining bedrijf in Texas. Hij schijnt het te hebben gebruikt om vanuit China geld over te sluizen naar de Verenigde Staten.

Diverse rechtszaken brengen nieuws aan het licht

Het nieuws kwam aan het licht door diverse rechtszaken die op dit moment worden gevoerd. Het verhaal draait om Jerry Yu, een Amerikaanse staatsburger van Chinese komaf.

Deze 23-jarige student van New York University had voldoende vermogen om het Bitcoin mining bedrijf BytesRush te kopen. Hij deed dat in de Texaanse stad Channing. En tikte er 6 miljoen dollar voor af. Vervolgens sluisde hij geld over van China naar de Verenigde Staten zonder dat de overheid daarvan op de hoogte was.

Hoe Yu de Bitcoin mining wetgeving wist te omzeilen

Yu voerde zijn praktijken uit met, hoe kan het ook anders, crypto. Hij kocht zelfs zijn mining bedrijf met behulp van digitale valuta. Dit bood de nodige anonimiteit bij de aankoop ervan.

Ook omzeilde de Chinees op deze manier de huidige regelgeving en kreeg het banksysteem geen enkele vat op hem. Het geld stroomde binnen, dus besloot Yu ook een mooi appartement in Manhattan te kopen ter waarde van 8 miljoen dollar.

Duizenden gespecialiseerde mining computers

The New York Times onderzocht de Bitcoin mining faciliteit tot in de puntjes. Het blijkt dat er zo’n 6000 gespecialiseerde computers staan om Bitcoin te minen. Een zeer lucratieve business, aangezien de cryptomunt op het moment van schrijven meer dan 40.000 dollar waard is.

Invloed op politiek en zakenleven

Aannemers die werkten bij de faciliteiten besloten een rechtszaak aan te spannen. Volgens hen is er veel crypto overgemaakt aan ‘invloedrijke mensen in de politiek en het zakenleven.’ De New York Times zal ongetwijfeld meer onderzoek verrichten naar de hele zaak. We houden het voor je in de gaten.

De beste wensen voor 2024!

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency aanbieder ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *