Rapport: Legalisering van crypto neemt wereldwijd toe

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De legalisering van crypto wereldwijd neemt toe. Steeds meer landen accepteren digitale activa en dat is uiteraard goed nieuws voor investeerders. Deze ontwikkeling wordt bevestigd in een rapport van het analyse en cryptocurrency platform CoinGecko. Inmiddels heeft meer dan 50 procent van alle landen op onze planeet crypto gelegaliseerd.

Hoeveel landen keuren crypto goed?

Op dit moment keuren 119 landen digitale activa goed. Daar komen nog eens vier Britse overzeese gebiedsdelen bij. Alles bij elkaar opgeteld is dit meer dan 60 procent van alle landen. Een behoorlijk hoog percentage, dat vooral te danken is aan het Europese content. Cryptocurrencies zijn hier voor 95 procent legaal.

Regulering neemt toe

Interessant is ook dat de regulering van crypto de afgelopen 5 jaar is toegenomen. Zo is het aantal landen met wetten rondom digitale valuta toegenomen met 53.2 procent, en dat is een behoorlijke groei.

Hoe zit het met legalisering in Europa?

Van de 41 Europese landen mag je in 39 handelen in crypto. Alleen Noord-Macedonië en Moldavië vormen een uitzondering. In het eerstgenoemde land is de circulatie van crypto verboden, terwijl er in Moldavië momenteel nog geen duidelijke juridische status is.

Het continent Amerika

Op het continent Amerika ligt het percentage landen dat crypto legaliseert iets lager dan die van Europa, om precies te zijn 77.4 procent. In Bolivia mag niemand handelen in crypto, terwijl de juridische status in Paraguay, Uruguay, Nicaragua, Haïti, Guatemala en Guyana nog onduidelijk is.

Azië en Afrika

Gaan we naar Azië, dan is crypto toegestaan in 77.7 procent van de landen. Veel hoger dan Afrika, waar slechts 38,6 procent van de landen digitale valuta heeft goedgekeurd.

Legalisatie is anders dan regulering

Overigens is de legalisatie van digitale valuta niet hetzelfde als regulering. Dit blijkt wel wanneer je een blik werpt op de huidige wetgeving van 119 landen. Iets meer dan de helft, om precies te zijn 52,1 procent, heeft een duidelijke wet- en regelgeving wat betreft digitale valuta.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency aanbieders ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *