Samenwerking Aziatische landen bij blockchain en big data

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

China, Japan en Zuid-Korea gaan meer samenwerken op het gebied van geavanceerde technologie. Dit is besloten tijdens een bijeenkomst waarin fenomenen als blockchain, big data en kunstmatige intelligentie (AI) aan bod kwamen.

De ministers van Buitenlandse Zaken van China, Zuid-Korea en Japan voerden overleg in het Zuid-Koreaanse Busan en streven naar meer multilaterale samenwerking.

Waarom willen deze landen meer met elkaar samenwerken?

Centraal tijdens de besprekingen stonden nieuwe onderhandelingen over de vrijhandelsovereenkomst tussen China, Japan en Zuid-Korea. Minister van Buitenlandse Zaken Yi noemde het versnellen van economisch herstel ‘urgent’.

Om dit voor elkaar te krijgen is regionale economische integratie heel belangrijk. Ook moet er een vrijhandelszone komen tussen Azië en de Stille Oceaan zodat het een win-win situatie is voor de drie landen.

Waarom heeft deze samenwerking een positieve invloed?

De Zuid-Koreaanse minister van Buitenlandse Zaken Park Jin en de Japanse minister van Buitenlandse Zaken Yoko Kamikawa streven eveneens naar betere samenwerking in verschillende sectoren, zoals technologie en blockchain.

Beide ministers benadrukten de positieve invloed die samenwerking heeft op regionale en mondiale vrede en welvaart. Dit besluit laat zien dat Oost-Aziatische landen zowel hun economie als handelspositie willen versterken.

In welke sectoren willen de landen gaan samenwerken?

Een van de sectoren waarbij de naties samen gaan werken is technologie, met name blockchain, AI en Big Data. Dit is een belangrijke sprong voorwaarts in regionale innovatie en economische groei. China, Japan en Zuid-Korea gaan hun middelen en expertise bundelen om op deze gebied wereldleiders te worden.

Veel hackers uit Zuid-Korea

De hernieuwde samenwerking komt op een moment dat Zuid-Korea diverse onderzoeken uitvoert naar crypto gerelateerde misdaden. De cryptomarkt in dit Aziatische land groeit hard en er komen steeds meer crypto exchanges bij.

Helaas zijn er ook veel hackers actief, hoewel de meeste uit Noord-Korea komen. Door samen te werken met andere landen hoopt het land de digitale veiligheid te vergroten.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *