Rapper in opspraak door eigen cryptomunt

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Misschien heb je nog nooit van Juaquin James Malphurs gehoord. Zegt Waka Flocka Flame je meer? Hoe dan ook is dit een redelijk populaire rapper uit de Verenigde Staten. Zijn imago heeft echter een flinke deuk opgelopen na ophef rondom zijn eigen cryptomunt op het netwerk van Solana. Wat is er precies aan de hand?

Wacka Flocka lanceert eigen cryptomunt

Waka Flocka Flame is een rapper uit Atlanta. Gisteren kondigde hij op X de lancering van zijn eigen token aan: FLOCKA. De cryptomunt heeft een plekje op de Solana blockchain en uiteraard een contractadres en een ticketsymbool. Deze informatie deelde de rapper in een videobericht op X, die met 1,8 miljoen volgers een zeer groot bereik heeft.

Verloopt alles wel helemaal eerlijk?

Al snel ontstond er echter controverse rondom FLOCKA. ZachXBT verdiepte zich in de cryptomunt en maakte al snel melding van ‘verdachte activiteiten’. Volgens hem klopt er iets niet aan de levering van de tokens. Slechts één wallet heeft maar liefst 40 procent van de tokenvoorraad, zo meldde ZachXBT op X. De tokens zijn verspreid over meerdere wallets.

Livegang eerder dan social media bericht

Ook opvallend is dat de livegang van FLOCKA een uur plaatsvond voordat Waka Flocka Flame een bericht deelde op X. Ook daar zijn veel crypto investeerders niet al te blij mee. Na een kortstondige ‘pump’ stortte de koers van FLOCKA in. De crypto token is momenteel 77 procent minder waard ten opzichte van de all-time high.

De opmars van celebrity coins

De token van Wacka Flocka Flame is slechts een van de vele ‘celebrity coins’ die momenteel de markt overspoelen. Zelfs de presidentskandidaten Joe Biden en Donald Trump hebben een eigen cryptomunt. Ze maken deel uit van een lange rij aan celebrity coins, want ook Hulk Hogan, Andrew Tate en Iggy Azalea hebben de stap gewaagd en een memecoin op het Solana netwerk.

Stevige kritiek van crypto experts

Niet iedereen is te spreken over de celebrity coins. Zo uit Vitalik Buterin, bekend van Ethereum, stevige kritiek op de hype. Hij is naar eigen zeggen ‘ongelukkig’ over het feit dat er in deze cyclus met de naam en het imago van beroemdheden wordt geëxperimenteerd.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: