Openbaar Ministerie: 50 jaar cel voor Sam Bankman-Fried

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Sam Bankman-Fried en crypto fraude zijn onlosmakelijk met elkaar verbonden. De ‘koning van crypto’ bleek een oplichter die via zijn crypto exchange FTX het geld van klanten slinks doorsluisde naar investeringsfonds Alameda Research. Het Amerikaanse Openbaar Ministerie eist 40 tot 50 jaar celstraf voor de voormalige CEO van FTX.

Fraudeschandaal FTX

Charles Ponzi, Bernie Madoff, Sam Bankman-Fried… zomaar wat namen uit het lange rijtje van financiële fraudeurs. Laatstgenoemde zette de gehele cryptowereld op zijn kop door een gigantisch fraudeschandaal, dat eind 2022 leidde tot het faillissement van FTX.

Risicovolle investeringen

Sam Bankman-Fried gebruikte het tegoed van FTX klanten om risicovolle investeringen te doen. Dit liep uiteindelijk uit op een fiasco, waardoor investeerders niet meer bij hun geld konden.

Schuldig aan zeven aanklachten

Na de ondergang van de exchange vluchtte de voormalige CEO. Bankman-Fried werd uiteindelijk opgepakt op de Bahama’s. Daarna volgden meerdere rechtszaken. Afgelopen november achtte een jury hem schuldig aan zeven aanklachten van fraude en samenzwering. Eind deze maand volgt het definitieve oordeel.

Hoeveel jaar gaat Bankman-Fried de cel in?

Hoeveel jaar de oplichter de cel in moet is onduidelijk. Bankman-Fried pleit zelf voor een lage celstraf van 6.5 jaar omdat hij ontkent gestolen te hebben van FTX klanten. Wel geeft SBF toe dat hij fouten heeft gemaakt. De maximale celstraf voor financiële fraude is 110 jaar. Het Openbaar Ministerie zit er tussenin met een eis van tussen de 40 en 50 jaar.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: