Ontpopt Japan zich tot het nieuwe ‘crypto walhalla?’

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Op dit moment verlangen crypto beleggers van over de hele wereld naar een nieuwe bull-run. Het nieuws wordt echter gedomineerd door strengere wetgeving en allerlei rechtszaken, bijvoorbeeld tegen Sam Bankman-Fried van FTX.

Maar wanhoop niet, want er gloort hoop aan de horizon. Volgens crypto experts uit Zuid-Korea ontwikkelt Japan zich langzamerhand tot een nieuw crypto paradijs. Wat is er aan de hand?

Wordt Japan een ‘crypto walhalla’?

Crypto experts en analisten uit Zuid-Korea verdiepten zich in de Japanse cryptomarkt en kwamen tot een opvallende conclusie. Het economisch sterke land is hard op weg om een ‘crypto powerhouse’ te worden! Sterker nog, Tokio en Seoul binden de strijd met elkaar aan om de top van de cryptowereld te bereiken.

Japan voert momenteel een proactief beleid ten opzichte van Web3 en blockchain. En crypto bedrijven uit het Zuid-Koreaanse Seoul maken zich daar best een beetje zorgen over, zo schrijft de grootste krant van Zuid-Korea. Mogelijk wordt niet Zuid-Korea, maar Japan een ‘crypto walhalla’ waar iedereen naar toe wil.

Soepeler beleid in Japan, strengere regels in Zuid-Korea

Zuid-Korea en Japan voeren tegengesteld crypto beleid. Die van het eerstgenoemde land wordt steeds strenger na berichten van grootschalige fraude en oplichting door hackers. Wel komt er mogelijk een nieuwe crypto exchange uit Zuid-Korea.

De Japanse regelgeving staat bekend als zeer streng, maar langzamerhand worden de touwtjes wat losser gelaten. De huidige Japanse premier Fishida wil diverse sectoren van de markt dereguleren, en dat is voor crypto beleggers een goed teken.

Veranderende crypto wetgeving in Japan

Japan voerde tot voor kort een streng beleid wat betreft het noteren van crypto tokens. Wie een blik werpt op de crypto exchanges ziet echter dat een verandering gaande is. De regels zijn versoepeld. En als klap op de vuurpijl voert de Japanse regering momenteel hervormingen door van de beperkende crypto belastingwetten.

Critici vinden dat de strenge wetgeving veel crypto ondernemers uit Japan heeft weggejaagd. Mogelijk komen die terug bij soepeler beleid, tot ongenoegen van Zuid-Koreaanse crypto bedrijven.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: