Onderzoek: deze landen hebben het meeste interesse in crypto

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Het blockchain-analysebureau Chainanalysis heeft een interessant onderzoeksrapport over crypto uitgebracht. Daaruit blijkt dat de adoptie van crypto in Nederland ten opzichte van andere landen niet heel hoog is. Digitale valuta zijn met name populair in opkomende economieën.

Hoe verliep het crypto onderzoek van Chainanalysis?

Chainanalysis onderzocht de populariteit van crypto in verschillende landen en het aandeel van kleine investeerders erin. Daarbij werd niet het aantal gebruikers in kaart gebracht, maar wel het aantal keer dat bepaalde crypto websites bezoek kregen in een specifiek landen. Vervolgens stelden de onderzoekers een ranglijst vast. Men hield rekening met de inkomensverschillen. Het leverde de volgende resultaten op

  • India is het land waar de adoptie van crypto momenteel het grootste is
  • Nigeria en Vietnam volgen India op de voet

Wat maakt deze landen zo opvallend?

Opvallend aan bovenstaande informatie is dat juist de overheid van India en Nigeria langere tijd de ontwikkeling van de crypto industrie heeft tegengehouden. Sterker nog, in Nigeria was digitale valuta geruime tijd verboden.

Dat is inmiddels niet meer het geval. Ook in India mag je handelen in crypto. Overigens kwam eerder naar buiten dat ook dit land uit Azië zeer veel interesse heeft in crypto.

Hoe zit het met de crypto adoptie in Nederland?

Maar hoe zit het nu dan met de crypto adoptie in Nederland? Op dit moment telt ons land ongeveer twee miljoen crypto beleggers. Dat komt neer op 14 procent van de bevolking. Dat lijkt veel, maar is wel minder dan in landen waar de economie minder sterk is.

Dit komt door het feit dat de financiële sector er vaak minder betrouwbaar is. Ook hebben inwoners er te maken met een hoge inflatie en andere financiële problemen.

Dit wil overigens niet zeggen dat crypto in elk ‘arm’ land populair is. In naties met te weinig geld en kennis krijgt digitale valuta maar moeilijk voet aan de grond.

De rol van de VS

Interessant genoeg staat Verenigde Staten op de vierde plek als het om crypto gaat. Qua volume (22 procent) moeten de Amerikanen alleen India voor zich dulden. Centraal- en Zuid-Azië en Oceanië zijn Amerika met ongeveer 22 procent de baas.

Europa en de invloed op de cryptomarkt

Wat betreft adoptie en crypto volume staat het eerste welvarende land in Europa ‘slechts’ op de veertiende plaats, namelijk het Verenigd Koninkrijk. Ook het volume in Nederland is niet heel hoog. Ons land staat wat dat betreft op de 39ste plek.

Tegelijkertijd is het volume in crypto vanuit het Europese continent erg hoog. Wanneer je de cijfers van Centraal-, West- en Noord-Europa bij elkaar neemt kom je toch uit op een volume van 20 procent. Dit geldt zowel voor gecentraliseerde als decentrale crypto exchanges. We mogen de invloed van Europa op de cryptomarkt dus niet onderschatten.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency platform van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *