Nieuwe exchange EDX Markets zet cryptowereld op zijn kop

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De crypto markt is dynamisch en onvoorspelbaar. Soms is er plotseling een aankondiging die alles op zijn kop zet. En die is er nu zeker: er komt een nieuwe exchange die in handen is van vier Amerikaanse beursgiganten. Dit zijn Citadel, Fidelity, Sequoia en Charles Schwab. Is dit het moment dat traditionele financiële partijen crypto gaan adopteren? Veelbelovend is het zeker!

Nu eindelijk institutionele adoptie?

Crypto investeerders praten regelmatig over institutionele adoptie. Dit houdt in dat grote bedrijven crypto zoals Bitcoin en Ethereum adopteren. De vier grote namen op financieel gebied hopen met het kersverse crypto platform EDX Markets de wereld te veroveren.

Op dit moment is het alleen mogelijk om te handelen in vier cryptomunten: Bitcoin (BTC), Ethereum (ETH), Litecoin (LTC) en Bitcoin Cash (BCH). Wie weet komt daar in de nabije toekomst verandering in.

Waarom is dit platform anders dan haar concurrenten?

EDX Markets weet zich op verschillende manieren te onderscheiden van andere crypto exchanges. Zo slaat het de tokens van klanten niet op het platform zelf op.

We noemen dit ‘non-custodial’, wat belangenverstrengeling voorkomt. In plaats daarvan is een aparte ‘custodian’ verantwoordelijk voor de opslag van tokens. Het is op dit moment nog niet duidelijk wie EDX Markets daarvoor heeft ingeschakeld.

Hoe maak je een account aan op dit platform?

Kun je niet wachten om gebruik te maken van deze gloednieuwe exchange? Dan heb je toch echt nog even geduld nodig. Op dit moment is het platform nog niet in gebruik. Wel is het mogelijk om alvast een account aan te maken.

Daarvoor moet je even contact opnemen met het team van EDX Markets, zo staat er op de website. Waarschijnlijk is het platform in eerste instantie alleen bedoeld voor institutionele klanten, maar ook daar komt in de toekomst wellicht verandering in.

Meteen effect op de koersen

De waarde van verschillende cryptocurrencies steeg na het nieuws meteen behoorlijk. Litecoin ging aan kop met 6 procent, maar Bitcoin deed het met 5 procent ook zeker niet slecht. Wil je na deze aankondiging ook handelen in crypto? Op Bitvavo betaal je zeer lage transactiekosten (slechts 0,25 procent). En tijdelijk betaal je over de eerste EUR 1000 handelen geen kosten.

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *