NASA gebruikt blockchain om maanlanding te ‘bewijzen’

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De maanlanding in juli 1969 zaten miljoenen mensen van over de hele wereld voor de televisie. In de jaren daarna ontstond echter een complottheorie: alles zou in scène zijn gezet.

De NASA is klaar met alle verhalen en gaat nu blockchain technologie gebruiken om te bewijzen dat de volgende maanlanding echt is. Deze belangrijke stap voor de mensheid laat zien dat blockchain ook gebruikt zal worden om historische gebeurtenissen te verifiëren.

Wat is het doel van blockchain en de nieuwe maanlanding?

De complottheorieën over de eerste maanlanding zullen niet verdwijnen. Maar met deze stap wil NASA nieuwe verhalen de kop indrukken. Blockchain technologie moet de wetenschappelijke integriteit beschermen en zodoende zal het een rol spelen bij de nieuwe ‘man/woman on the moon’.

Hoe werkt het precies?

NASA werkt samen met de meest ervaren blockchain experts ter wereld. In een verklaring liet de ruimtevaartorganisatie weten dat door middel van blockchain alle relevante data over de missie zal worden vastgelegd. De informatie komt terecht in het grootboeksysteem en wordt beveiligd door cryptografie. De records in het systeem zijn onveranderlijk en te bekijken door iedereen die dat wenst.

Data cubes naar de maan

Waarschijnlijk gaat het project in februari 2024 van start. Eerst zal de NASA zogeheten in samenwerking met start-up Lonestar en de Isle of Man ‘data cubes’ naar de maan sturen.

Dit is een geavanceerde technologie omdat het belangrijke data in verschillende dimensies opslaat. De gegevens worden vervolgens teruggestuurd naar de aarde en daar geverifieerd.

Wanneer gaat de nieuwe maanmissie van start?

Deze technologie speelt ook een belangrijke rol bij de nieuwe maanmissie Artemis 3, die in 2025 uit de startblokken gaat. Het zal verifiëren dat er daadwerkelijk mensen op de maan hebben gelopen. Dit vindt plaats op basis van cryptografische handelingen. Een groot voordeel van blockchain is dat het zeer veilig en transparant is. Het is praktisch onmogelijk om er mee te knoeien. Ook zal elk moment van de maanlanding minutieus worden vastgelegd. We zijn benieuwd!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *