Citigroup lanceert private blockchains

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Citigroup is bekende investeringsbank die actief is over de hele wereld. Het wil graag bij de tijd blijven en staat vermogende klanten nu toe om hun deposito’s om te zetten in digitale valuta. Deze baanbrekende dienstverlening draagt de naam ‘Citi Token Services’ en is voor de bank een nieuwe stap in de dynamische financiële wereld.

Private blockchains in plaats van publieke blockchains

Opvallend is dat Citigroup kiest voor private blockchains in plaats van publieke blockchains. Bekende cryptomunten zoals Bitcoin en Ethereum maken gebruik van de laatste optie.

De investeringsbank heeft echter veel rijke klanten die hun geld zoveel mogelijk willen beschermen. Een private blockchain zorgt voor meer controle en veilige transacties. Ook is het goed voor de integriteit van het financiële systeem.

Enthousiaste reactie van Citibank

Shahmir Khaliq is de ‘global head of services’ van Citibank en steekt zijn enthousiasme over het nieuwe project niet onder stoelen of banken. Hij zei er het volgende over (vertaald):

Technologieën voor digitale activa hebben de potentie om het financiële systeem te veranderen. Ze doen dit door nieuwe technologieën toe te passen op de gevestigde regelgeving en bestaande juridische instrumenten”.

Samenwerking met Maersk

Citigroup wil graag voorop lopen als het om technologische ontwikkelingen gaat. Zodoende digitaliseert het diverse onderdelen van het ecosysteem van handelsfinanciering, zoals bankgaranties. Het bedrijf voert niet alleen veranderingen door.

Om alles in goede banen te leiden werkt het samen met Maersk, een bekend logistiek bedrijf. Op dit moment loopt er een proefprogramma om te zien of het nieuwe systeem werkt.

Reactie op pilot programma

Maersk maakt graag gebruik van het pilot programma van Citigroup. De blockchain oplossing versimpelt betalingen en het verwerken van transacties en dat is zeker een aanwinst voor de scheepvaartindustrie. Dankzij blockchaintechnologie duurt een transactie niet langer dagen, maar minuten.

Marie-Laure Martin, is de regionale treasury manager voor Noord- en Zuid-Amerika van Maersk. Ze is tevreden over hoe het gaat: “We zijn blij dat we met Citi hebben samengewerkt aan succesvolle testpilots met behulp van gedigitaliseerde tokens en smart contracts.”

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *