KPN boekt meer winst in tweede kwartaal

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Goed nieuws voor investeerders in KPN: het bedrijf boekte in het tweede kwartaal meer winst. Dit nieuws is vrij onverwacht, maar zorgt uiteraard voor blije gezichten. Zowel het aantal verkopen als de inkomsten bij alle onderdelen namen toe.

Stijging van de netto winst

Laten we eens naar de cijfers kijken. In totaal had KPN een netto winst van 216 miljoen euro. Een stijging van 16 procent, aangezien het eerst 186 miljoen euro betrof. En dat terwijl analisten een daling van 4.4 procent naar 178 miljoen euro verwachtten.

Volgens CEO Joost Farwerck pakt de zogeheten ‘Accelerate to Grow’ strategie goed uit. De commercie is volgens hem verbeterd, net als de algehele uitvoering.

Toenemende interesse in glasvezel leidt tot groei

En er is meer goed nieuws. Zo stegen de inkomsten tot 1,331 miljard euro, een stijging van twee procent. KPN maakte ook het aangepaste EBITDA-resultaat bekend. Die is praktisch hetzelfde gebleven, namelijk 596 miljoen euro.

Er is wel sprake van groei bij het ‘Business service’ gedeelte. En behoorlijk ook: 4.5 procent. De toenemende interesse in glasvezel en de sterke uitvoering ervan speelt daar zeker een rol bij.

Meer klanten

‘Consumer Service’ maakte een groei van 1.3 procent door. Dit is voornamelijk te danken aan het mobiele telefonie gedeelte, waar het bedrijf een omzetgroei van 5.3 procent wist te bewerkstelligen. In totaal zijn er meer dan 31.000 (particuliere) abonnees bijgekomen.

Dit terwijl er in het eerste kwartaal van het jaar nog 11.000 klanten bijkwamen. De interesse was groot in wholesale breedband, die groeide met meer dan 10.000 klanten.

Wat zijn de toekomstplannen van KPN?

Beleggen in crypto of aandelen: best een lastige keuze. Misschien doe je wel allebei. Hopelijk pakt een investering in KPN goed uit. Dat is altijd afwachten, maar hoe dan ook focust het bedrijf zich de komend jaren op verdere groei.

Het bedrijf wil 1.2 miljard euro investeren en hoopt een vrije kasstroom van ongeveer 870 miljoen dollar in 2023. Uiteraard had het nieuws positieve invloed op het aandeel van KPN. Die steeg naar 3,30 euro, een groei van 0.5 procent.

Wil je graag beleggen in aandelen? Wij helpen je graag op weg. Wij hebben namelijk alle belangrijke informatie en de beste tips voor beleggen voor jou op een rijtje gezet!

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *