Is er sprake van een nieuwe crypto bull market?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het sentiment rondom crypto wordt steeds positiever. Sommige investeerders spreken zelfs van een ‘bull market‘. Al eerder schreven we dat Bitcoin (BTC) voor het eerst in tijden de 40.000 dollar heeft overschreden. Een jaarlijkse stijging van maar liefst 140 procent! 

Volgens het onderzoeksbureau Glassnode vertonen de huidige ontwikkelingen op de crypto markt ‘griezelig’ veel overeenkomsten met de cycli van 2015-2017 en 2018-2022.

Overeenkomsten met eerdere cycli

Meerdere cryptomunten gaan op dit moment door het dak. Bitcoin trekt als oudste en meest populaire cryptomunt de meeste aandacht. Wat betreft de cycli keek Glassnode naar de dieptepunten, de herstelperiode en het bereiken van de all-time high.

Wat blijkt? Er zijn veel overeenkomsten met eerdere periodes waarin er sprake was van een bullmarkt. Bovendien heeft het merendeel van de Bitcoin beleggers inmiddels weer winst. Goed nieuws dus!

Overgang naar herstel op cryptomarkt

Glassnode spreekt over een ‘overgangszone van herstel’ op de cryptomarkt. Het begint steeds meer op een enthousiaste bullmarket te lijken. Volgens diverse analisten bevinden beleggers die nu een short positie aanhouden zich in een ‘hachelijke positie’, aangezien het marktsentiment behoorlijk positief lijkt.

’Opschoning’ van de markt

Het afgelopen jaren hebben er een aantal negatieve gebeurtenissen plaatsgevonden die veel impact hadden op de cryptomarkt. Denk bijvoorbeeld aan het faillissement van FTX en de controverse rondom Terra Luna.

In eerste instantie zorgde dit voor dalende cryptokoersen en pijnlijke verliezen voor beleggers. Maar uiteindelijk zorgde dit wel voor een ‘opschoning’ op de cryptomarkt.

Wees voorzichtig met investeren in crypto

Een van de redenen voor het positieve sentiment is een mogelijke goedkeuring van een Bitcoin ETF in de Verenigde Staten. Maar de kogel is nog niet door de kerk.

Sommige analisten waarschuwen voor het ‘buy the rumor, sell the news’ effect. En als er toch geen Bitcoin ETF komt kan het sentiment weer snel omslaan. Het is niet verkeerd om optimistisch te zijn, maar blijf goed opletten.

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *