Is de GameStop en memecoin hype terug?

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

De afgelopen dagen stegen memecoins behoorlijk in waarde. Zo bereikte PEPE een nieuwe all-time high. Mogelijk speelt de terugkeer van GameStop een grote rol. Dat aandeel haalde in 2021 het nieuws omdat het binnen een paar dagen honderden procenten steeg in waarde. Hetzelfde lijkt nu weer te gebeuren. Is de hype van 2021 terug?

Waarde van memecoins en GameStop nemen toe

Een memecoin heeft geen intrinsieke waarde. Toch is het een populaire investering omdat het vaak de steun heeft van een online community. Ook social media speelt een grote rol bij een waardestijging of vermindering.

GameStop en AMC Entertainment zijn daar goede voorbeelden van. In het verleden steeg de waarde van de aandelen van deze bedrijven met meer dan 150 procent. Niet in een jaar, maar slechts in een paar maanden tijd. Tussen januari en april werd GME 821 procent meer waard en AMC 373 procent. Indrukwekkend!

Bitcoin (BTC) doet nu even niet mee met memecoins

De aandelen van GameStop en AMC Entertainment maken na een radiostilte nu weer groei door. Dit heeft meteen effect op crypto memecoins, die ook tientallen procenten meer waard zijn geworden. Groot verschil is wel dat Bitcoin (BTC) dit keer niet meedoen aan de ‘hype’. In 2021 was dat wel het geval, want toen maakte BTC een koersstijging door van 96 procent.

Andere tijden

Waarom profiteert BTC niet van de koersstijging van memecoins? Daarvoor moeten we terug naar de politieke situatie van 2021. Destijds hadden we te maken met Corona en zat iedereen thuis. Omdat er veel minder geld werd uitgegeven, investeerde men massaal in crypto en memecoins.

Van april tot november 2021 bereikte Bitcoin grote hoogtes, met 60.000 dollar als hoogtepunt. Overigens bereikte GameStop al eerder de piek, in januari 2021. een hoogtepunt van 60.000 dollar.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchange ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *