Investeerder wil Bitcoin vlag op top Mount Everest planten

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Meer dan 10.000 mensen hebben sinds de eerste beklimming in 1953 de Mount Everest beklommen. Binnenkort komt daar mogelijk een succesvolle crypto investeerder met een Bitcoin vlag bij.

De 23-jarige Dadvan Yousuf wil de top van de indrukwekkende berg bereiken om aandacht te vestigen op de wereldwijde ongelijkheid wat betreft financiële educatie.

Wie is Dadvan Yousuf?

Yousuf investeerde als tiener 340 dollar in Bitcoin. Hij hoorde voor het eerst van de cryptomunt op slechts 11-jarige leeftijd en besloot zijn speelgoed te verkopen om te investeren.

Dit legde hem geen windeieren. De Irakees groeide op in Zwitserland en is de jongste self-made miljardair van het land. Later boekte hij ook succes met investeringen in Ethereum en non-fungible tokens (NFT’s).

Waarom een beklimming van de Everest?

De succesvolle zakenman wil Everest tussen april en mei beklimmen. De bedoeling is om een oranje Bitcoin vlag op de top te plaatsen, met de boodschap dat er wereldwijd meer aandacht moet zin voor financiële educatie. Yousuf zelf weet waar hij het over heeft. Hij is begin 20 en heeft een eigen bedrijf in Dubai met een nettowaarde van meer dan 300 miljoen dollar.

Massa-toerisme op de berg

De afgelopen decennia is Mount Everest overspoelt door toeristen. Steeds meer onervaren klimmers willen de top bereiken, met alle gevolgen van dien. In 2023 kwamen 18 klimmers nooit meer beneden. Veel sterfgevallen vonden plaats in de ‘dead zone’ boven de 8000 meter.

Alleen voetsporen achterlaten

Door alle beklimmingen ligt er ontzettend veel afval bovenop de wereldberoemde berg. Yousuf geeft aan dat hij geen enkel risico wil nemen en dat hij al zijn afval weer mee terug neemt. Ook de Bitcoin vlag blijft niet staan. Hij stelt dat de ongerepte omgeving van de Everest in stand moet worden gehouden. Het wil alleen een paar voetafdrukken achterlaten, aldus de investeerder.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *