Geruchten zorgen voor indrukwekkende groei Uniswap (UNI)

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Het gaat op dit moment goed met Uniswap. Volgens CoinMarketCap heeft het project inmiddels de 18e plek veroverd in de lijst van grootste cryptocurrencies ter wereld. Dit is te mede te danken aan een recente prijsstijging. Op X verscheen een bericht die de geruchten aanwakkert dat er een Layer-2 blockchain op komst is. Wat is er van waar?

Mysterieuze post op X

Uniswap deelde onlangs een mysterieuze post op ‘X’ die crypto beleggers de wenkbrauwen deed fronzen. Komt er een Layer-2 blockchain of niet? In de post zie je een man die voorover buigt in een stoel. Gamers gebruiken deze afbeelding vaak om bijzondere en heftige momenten af te beelden. Onder de afbeelding staat de tekst: ‘Locked in. Ready for the Endgame.’

Speculatie binnen Uniswap gemeenschap

De berichtgeving van Uniswap op X zorgt voor flink wat speculatie binnen de Uniswap gemeenschap. Mogelijk komt er een bekende Layer-2 oplossing in de vorm van ‘ZKsync’. Die streeft er naar om Ethereum transacties zo schaalbaar en betaalbaar mogelijk te maken.

Indrukwekkende groei volume

Mede dankzij deze geruchten maakte Uniswap het afgelopen jaar een indrukwekkende groei door qua volume. Het analyseplatform Dune bracht de cijfers in kaart.

In iets meer dan 2 jaar bereikte Uniswap een volume van 100 miljard dollar, terwijl het slechts 10 maanden duurde om 200 miljard te bereiken. In nog geen 3 maanden tijd werd zelfs een volume van 300 miljard dollar bereikt. Daarnaast weet het regelmatig meer inkomsten te vergaren dan Bitcoin.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: