Grote Zwitserse bank gaat crypto diensten aanbieden

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Zwitserland is een land dat voorop loopt als het om de adoptie van crypto gaat. Een uiterst goed voorbeeld daarvan is het feit dat een grote Zwitserse bank binnenkort crypto diensten gaat aanbieden. Het gaat om St. Galler Kantonalbank, die op vier na grootste bank van het land. Het gaat samenwerken met SEBA Bank, dat zich focust op crypto.

Welke crypto diensten gaat deze bank aanbieden?

De crypto diensten die Kantonalbank aanbiedt betreffen het bewaren van Bitcoin (BTC) en Ethereum (ETH). Op dit moment mag alleen een kleine griep cliënten er gebruik van maken.

Mogelijk komt daar in de nabije toekomst verandering in. De bank zelf heeft al laten weten dat het crypto aanbod in de toekomst zal worden uitgebreid. In welke mate is afhankelijk van de wensen van klanten.

Wat is SEBA?

SEBA is een crypto bank met een officiële banklicentie. Die is in Zwitserland uitgegeven door de toezichthouder. Het is een teken van betrouwbaarheid, maar laat ook zien dat SEBA een brug kan vormen tussen de crypto wereld en de traditionele financiële wereld.

Het ondersteunt overigens meer banken die graag crypto diensten willen aanbieden. Zowel Julius Baer Bank en LGT Bank Liechtenstein gingen St. Galler al voor.

Enthousiaste reactie van SEBA

Christian Bieri is werkzaam bij SEBA en geeft aan erg blij te zijn met de samenwerking met St. Galler Kantonalbank. Het bedrijf wil de bank graag ondersteunen met hun ervaring en expertise. Dit betreft met name alle diensten op het gebied van digital assets.

Overigens vertelde Bieri dat SEBA en de Kantonalbank eerder dit jaar al het contract ondertekenden. Die volgde na een implementatieproject. Na Bitcoin en Ethereum volgt waarschijnlijk snel de implementatie van andere cryptomunten.

Leren en groeien dankzij samenwerking

Klanten van St. Galler hebben nu de optie om cryptomunten deel uit te laten maken van hun investeringsportfolio. De bank is daar zeker over te spreken en wil graag samenwerken met SEBA Bank. Volgens Falk Kohlmann, die werkzaam is bij St. Galler, is het dankzij de samenwerking mogelijk om te leren en verder te groeien op basis van de wensen van de klant(en).

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency aanbieder van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *