Grote speler op Japanse e-commerce markt accepteert Bitcoin

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De adoptie van Bitcoin als wettig betaalmiddel gaat vrolijk verder. We komen graag met goed nieuws en die komt vandaag uit Azië. Mercari, een zeer grote online marktplaats in Japan, gaat BTC accepteren als geldig betaalmiddel. Klanten mogen vanaf medio juni betalen voor diensten van de e-commerce gigant.

Waarom is het belangrijk dat Mercari BTC accepteert?

Misschien heb je nog nooit gehoord van Mercari. In Japan is het een zeer groot platform voor het kopen en verkopen van tweedehands spullen. De acceptatie van Bitcoin als betaalmiddel geeft aan dat het Aziatische bedrijf crypto erkent.

Dat het niet gaat om een kleine naam blijkt wel uit het aantal actieve gebruikers per maand: ruim 22 miljoen. Bovendien ontpopt Japan zich langzamerhand tot een crypto walhalla.

Hoe worden de betalingen verwerkt?

Melcoin, de dochteronderneming van het bedrijf, is verantwoordelijk voor de verwerking van de betalingen. Overigens zijn alle prijzen op de online marktplaats alleen zichtbaar in de Japanse Yen. Dat is geen probleem dankzij Melcoin. Het fungeert als een tussenpartij die BTC omzet in Yen. Vervolgens wordt het geld naar de verkoper overgemaakt.

Eigen Bitcoin exchange al langer op de markt

Mercari is overigens geen nieuwe speler op de cryptomarkt. Vorig jaar maart bracht het al een eigen Bitcoin exchange op de markt. Het is dus al langer mogelijk om producten en/of diensten te kopen via het platform. Dit doe je door de app van het e-commerce platform te downloaden.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *