Grote bank en exchange tonen interesse in crypto en blockchain

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Gisteren schreven we dat Bakkt momenteel in zwaar weer verkeerd. Het bedrijf heeft simpelweg te weinig omzet om het komende jaar operationeel te blijven. Een mogelijke verkoop van bedrijfsonderdelen is misschien een oplossing, zo schrijft Bloomberg.

Dit soort problemen houden andere financiële giganten niet tegen om toch in crypto en blockchain te stappen. Zo zijn er aanhoudende geruchten over JP Morgan. Wat is dit bedrijf mogelijk van plan?

JP Morgan

Van eigen BTC futures contracten tot samenwerken met gerenommeerde namen als Microsoft en Amazon: Bakkt maakte er in 2019 een geweldige entree mee. In 2021 volgde de stap naar de beurs, maar dit sloeg niet aan. Desondanks durven andere bedrijven het toch aan om de wereld van crypto en blockchain binnen te stappen.

Een daarvan is mogelijk JP Morgan. Opvallend is dat deze bekende Amerikaanse bank ooit heel kritisch was over cryptocurrencies. Anno 2024 gebruikt het bedrijf echter steeds vaker blockchain technologie.

Bank met kritische houding tegenover crypto

JP Morgan is best tegenstrijdig als het om crypto gaat. Aan de ene kant houdt CEO Jamie Dimon vrij negatieve speeches over digitale valuta, vooral Bitcoin (BTC). Aan de andere kant gebruikt de bank steeds vaker blockchain technologie. En kort geleden investeerde het bedrijf zelfs voor het eerst in BTC ETF’s!

Nieuwe spotbeurs op komst?

Naast JP Morgan toont een grote beurs interesse in crypto. Het gaat om de Chicago Mercantile Exchange (CME Group). Dit blijkt uit bronnen van de Financial Times. De beurs zou van plan zijn om het aantal aangeboden cryptomunten uit te breiden.

Mogelijk is er zelfs een gloednieuwe spotbeurs op komst. Ook zijn er gesprekken met beurshandelaren die interesse hebben in crypto. CME heeft de precieze details nog niet bekend gemaakt, dus we wachten rustig af.


De grootste en goedkoopste cryptocurrency exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws: