Institutionele crypto exchange Bakkt in geldnood

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Het zit bedrijven op de cryptomarkt niet altijd mee. Zelfs als ze de steun hebben van institutionele beleggers. Bakkt is daar een goed voorbeeld van, want het geeft aan momenteel in geldnood te zitten. Het bedrijf wil zijn problemen op verschillende manieren gaan oplossen.

Wat is Bakkt?

Bakkt is een Amerikaanse gecentraliseerde derivatenbeurs waar klanten crypto kunnen kopen en verkopen. Het heeft een veilig ecosysteem waarbij het mogelijk is om digitale valuta in de smartphone op te slaan.

Deze exchange is een dochterbedrijf van Intercontinental Exchange (ICE), niet bepaald een kleine naam in de financiele wereld. ICE is namelijk ook het moederbedrijf van diverse invloedrijke financiële instellingen en bedrijven, zoals de New York Stock Exchange (NYSE).

Stap naar de beurs pakt minder goed uit

Dit bedrijf is nog niet zo oud. Het kwam in 2019 op de markt en meteen indruk met eigen Bitcoin futures contracten. Ook zijn er samenwerkingen met grote namen als Amazon en Microsoft. In 2021 nam Bakkt het besluit om naar de beurs te gaan.

Dit pakte echter niet zo goed uit als verwacht. Overigens is Bakkt zeker niet de enige crypto exchange die in de problemen zit. Eerder moest Bittrex gedwongen de digitale deuren sluiten.

Financiele problemen

Bakkt stond er tot voor kort financieel goed voor. Het bedrijf beschikte over voldoende geld om het komende jaar probleemloos operationeel te zijn. Helaas bleek de financiële situatie minder rooskleurig dan gedacht.

Er is te weinig omzet en operationele winst om financieel stabiel te zijn. Bakt zit serieus in de problemen omdat het miljoenen te kort komt. Dit blijkt wel uit het feit dat het onlangs nog aandelen ter waarde van 150 miljoen dollar probeerde op te halen.

Mogelijk verkoop bedrijfsonderdelen

Hoe gaat Bakkt zijn problemen oplossen? Mogelijk door afscheid te nemen van een aantal bedrijfsonderdelen. Welke dat precies zijn weten we momenteel niet. De details zijn nog niet bekend gemaakt. De personen die het nieuws over Bakkt hebben verspreid blijven liever anoniem. Wel is het bekend dat het noodlijdende bedrijf een financieel adviseur heeft ingeschakeld.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: