Geruchten over Tether verbod in Europa

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Stablecoins: wie kent ze niet? De waarde van deze digitale munten is gekoppeld aan fiat. Daardoor blijft de waarde altijd stabiel. Tenminste, dat is het idee achter een stablecoin. Toch tekenen zich er donkere wolken af. Momenteel gaan er geruchten dat er een Tether-verbod komt in Europa. Wat is er van waar?

Verwijderen crypto exchanges stablecoins?

Het verhaal gaat dat grote crypto exchanges binnenkort per direct stablecoins gaan verbieden. Namen die rondzingen zijn onder andere Binance en Kraken. Binnenkort is het gebruik van een stablecoin zoals USDT niet meer mogelijk voor Europese gebruikers, zo gaat het gerucht. OKX schijnt dit zelfs al te hebben doorgevoerd.

Bybit ontkent geruchten over Tether

Ook Bybit schijnt plannen te hebben om USDT te verwijderen van het handelsplatform. De exchange zelf ontkent deze geruchten in alle toonaarden. Wel geeft het in een reactie aan dat elke cryptomunt zich moet houden aan de regels, ook stablecoins. Gebeurt dat niet, dan volgt er wel een verwijdering.

Eerst op de hoogte gesteld

Bybit geeft in een statement ook aan dat klanten eerst altijd geïnformeerd worden voordat een cryptomunt van het handelsplatform verdwijnt. Ze hoeven zich dus nergens zorgen over te maken, stelt de exchange.

Waar komen de geruchten vandaan?

De wilde verhalen over stablecoins komen niet zomaar uit de lucht vallen. Sommige investeerders maken zich zorgen omdat er eind juni nieuwe Europese wetgeving op het gebied van crypto op komst is.

De zogeheten ‘Markets in Crypto-Assets Regulation’ (MiCA) zal zeker gevolgen hebben voor de cryptomarkt. Welke impact dit heeft op stablecoins is niet duidelijk. Maar de kans dat USDT en andere stablecoins per direct van een exchange worden verwijderd is klein.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency platforms ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus tot maar liefst 30,000 USDT. Maak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws: