Geruchten over spot Bitcoin ETF van Charles Schwab

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

De goedkeuring van spot BTC ETF’s houdt de gemoederen flink bezig. Toonaangevende vermogensbeheerders hebben nu zo’n fonds in beheer, waaronder Fidelity Investments en BlackRock. Mogelijk komt daar binnenkort nog een hele bekende naam bij, namelijk die van Charles Schwab.

De miljarden van Charles Schwab

Niet iedere vermogensbeheerder heeft interesse in BTC ETF’s. Zo liet Vanguard onlangs weten geen plannen te hebben. Dat is jammer voor sommige beleggers, maar gelukkig zijn er nog genoeg andere opties.

Zo volgt Charles Schwab misschien wel in de voetsporen van enkele bekende namen. Feit is dat deze vermogensbeheerder zeer groot en invloedrijk heeft. Het geschatte vermogen ligt op (val niet van je stoel) 8.5 miljard dollar.

Gaat deze vermogensbeheerder ook ETF aandelen aanbieden?

Op dit moment koopt een deel van de klanten van Charles Schwab al aandelen in een van de 11 goedgekeurde spot Bitcoin ETF’s. Sterker nog, het rijtje is gewoon terug te vinden op de website.

De vermogensbeheerder heeft zelf echter nog geen ETF, maar volgens Eric Balchunas is het slechts een kwestie van tijd. Het bekende gezicht van Bloomberg ‘zou niet verbaasd zijn’ en mogelijk ‘hebben ze iets achter de hand’.

Afwachtende houding

In vergelijking met concurrenten is Charles Schwab vaak vrij afwachtend als het om nieuwe producten gaat, zo geven diverse crypto experts aan. Mogelijk wacht hij ook bij de crypto ETF markt nog even af. De vermogensbeheerder heeft geen haast omdat er sprake is van een loyaal klantenbestand en producten van hoge kwaliteit.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *