Geruchten over mogelijke herlancering FTX: koers ontploft

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Misschien heb je het wel gezien: de koersexplosie van de inmiddels omstreden FTX token (FTT). Dit heeft alles te maken met een uitspraak van Gary Gensler, de voorzitter van de Amerikaanse Securities and Exchange Commission (SEC). Wat is er aan de hand?

Fraude van de ‘crypto koning’ schokte de cryptomarkt

FTT investeerders hebben de afgelopen maanden veel moeten doormaken. Vorig jaar ging de FTX exchange failliet en dat deed de cryptowereld op zijn grondvesten schudden. Onlangs verklaarde de rechter FTX-oprichter Sam Bankman-Fried schuldig aan fraude. De definitieve uitspraak volgt in maart, maar waarschijnlijk wacht de gevallen ‘koning van crypto’ een jarenlange celstraf.

Interview Gary Gensler (SEC): mogelijke herlancering FTX

De FTX exchange mag dan ter ziele zijn, toch is er sprake van veel activiteit. Zo moeten veel gedupeerde klanten nog worden terugbetaald. Bovendien herrijst het bedrijf mogelijk uit de as. Gary Gensler van de SEC gaf in een interview met CNBC aan dat er mogelijk een herlancering van FTX komt. Dit tot grote verrassing van veel investeerders.

Opvallende reactie

CNBC vroeg Gensler om een reactie na geruchten dat Tom Farley, de voormalige president van de New York Stock Exchange, de crypto exchange mogelijk nieuw leven wil inblazen. Farley is momenteel de CEO van crypto exchange Bullish. Over de mogelijke overname zei Gensler het volgende (vertaald):

“If Tom or anybody else wanted to be in this field, I would say, ‘Do it within the law,’”

Vertrouwen als basis

Hij vindt het dus geen probleem dat FTX opnieuw actief wordt, maar dan moeten alle activiteiten uiteraard plaatsvinden binnen de wet. Daarmee bouw je het vertrouwen op onder investeerders en draai je ze niet opnieuw een rad voor ogen vanuit eigenbelang, stelt Gensler.

Hoe reageerde de koers van FTT?

De verrassende uitspraken van de SEC-topman deed de koers van FTT, de token van FTX, ontploffen. Het steeg binnen een dag met ruim 80 procent. Overigens is dit nog steeds 97.5 procent onder de recordhoogte van FTT. Die bereikte op 9 september 2021 een waarde van 85.02 dollar.

Komt er daadwerkelijk een comeback?

Of FTX en FTT daadwerkelijk een comeback maken is nog de vraag. Er zal veel moeten gebeuren, maar de interesse van bedrijven is er zeker. We wachten rustig af!

Voordelig en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Goed nieuws! De grootste en goedkoopste cryptocurrency broker/exchange van Nederland Bitvavo laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *