Franse CACEIS Bank ontvangt vergunning voor uitvoeren crypto diensten

Gemiddelde leestijd: 3 minuten

Institutionele adoptie van crypto komt steeds een stapje dichterbij. Dit keer is er groot nieuws uit Frankrijk. De CACEIS Bank heeft een vergunning gekregen om vermogensbeheerdiensten uit te mogen voeren voor crypto activa. De toezichthouder van de financiële markten uit het land heeft daar toestemming voor gegeven.

En dat is op het nippertje, aangezien er vanaf juli strengere regels voor crypto bedrijven in Frankrijk gaan gelden. Bovendien brachten Franse aanklagers onlangs een bezoek aan crypto exchange Binance, dus voor bedrijven in die sector is het oppassen geblazen.

Wat is CACEIS Bank?

CACEIS Bank is als dochteronderneming van Santandar en Crédit Agricole een vrij grote naam in Frankrijk. Het laatstgenoemde bedrijf heeft 69.5 procent van CACEIS Bank in bezit en mag zich de twee grootste bank van Frankrijk noemen.

En dat niet alleen, want het is ook nog eens de derde grootste bank van het Europese continent. Een grote stap voorwaarts dus wat betreft de institutionele adoptie van crypto.

Welke diensten biedt de bank aan?

CACEIS Bank heeft de vergunning ontvangen in het oude systeem. Daardoor biedt het vanaf nu verschillende diensten aan op crypto gebied. Denk bijvoorbeeld aan het veilig opslaan van de private keys van de wallets van verschillende investeerders. Tot voorheen had de bediende de bank vooral institutionele klanten, bijvoorbeeld op het gebied van cash management en administratieve diensten.

Geen kleine bedragen

Deze bank houdt zich niet bepaald bezig met kleine bedragen. Naar schatting bewaren de klanten in totaal 4.6 biljoen euro bij de bank tegenover 2.4 biljoen euro in beheer. De crypto diensten komen daar nu bovenop. We weten op dit moment nog niet hoe groot die vraag zal zijn.

Meer interesse van banken en vermogensbeheerders

Het is zeker interessant dat meerdere grote banken en vermogensbeheerders nu graag een vergunning willen in crypto. Zo heeft ook de grootste vermogensbeheerder van de Verenigde Staten interesse in crypto. Daarbij gaat het om de lancering van een Bitcoin spot beursfonds.

En twee dagen geleden vroeg de Deutsche Bank dezelfde vergunning aan als CACEIS Bank in Frankrijk. Wanneer de diensten bij de Duitse bankgigant worden gelanceerd is nog niet bekend.

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *