Fout transactieblok ontdekt op het Bitcoin (BTC) netwerk

Gemiddelde leestijd: 5 minuten

Foutje bedankt! Op het Bitcoin (BTC) netwerk is eergisteren een fout transactieblok ontdekt. Blok 809.478 werd gemined door Marathon Digital Holdings, een beursgenoteerd bedrijf. Daarmee werd het protocol gebroken. Het mining beweerde in een reactie dat dit het resultaat was van een verkeerd gelopen experiment. Wat is er precies misgegaan?

Blok met foute transacties op de Bitcoin blockchain

De fout werd in eerste instantie geïdentificeerd en gemeld door de anonieme Bitcoin ontwikkelaar ‘0xB10C’ op X, voorheen bekend als Twitter. Later zei hij dat het waarschijnlijk kwam doordat de transacties niet in de juiste volgorde waren gedaan.

Hoe ontstond het probleem?

0xB10C denkt dat het probleem werd veroorzaakt doordat Marathon Digital transacties in oplopende volgorde van kosten zou hebben gerangschikt. Het probleem had specifiek betrekking op MARA Pool, de bitcoin mijnpool die wordt beheerd door de in Las Vegas gevestigde BTC miner. Om BTC te delven, bundelt een mining pool de rekenkracht van meerdere miners.

Fout erkend op X

Gisteren erkende de miner via een X-bericht de verantwoordelijkheid voor het onjuiste transactieblok. Het onjuiste blok werd veroorzaakt door een onvoorziene bug in een van de experimenten van Marathon Digital. Het bedrijf meldde het volgende (vertaald):

“We experimenteren met onze ontwikkelingspool en kijken naar mogelijke manieren om onze activiteiten te verbeteren met behulp van een klein percentage van onze hashrate. De fout werd veroorzaakt door een onverwachte bug die voortkwam uit onze testen”

Wat betekent dit voor het Bitcoin-netwerk?

De veiligheid van het netwerk kwam onder vuur te liggen in de gemeenschap als gevolg van het ongeldige blok. Marathon Digital gebruikt de afwijzing van het transactieblok echter als illustratie van de taaiheid van het Bitcoin-netwerk en schrijft het volgende:

“Hoewel onbedoeld, benadrukt dit voorval de sterke beveiliging van het Bitcoin-netwerk, omdat het de anomalie afwees en herstelde.”

Waarom werd het transactieblok afgekeurd?

De geldigheid van elke transactie in het meest recente transactieblok moet altijd worden bevestigd door elke miner en mining pool die is aangesloten op het netwerk. Het transactieblok in dit geval werd afgekeurd omdat het geen steun had van andere miners.

Fout snel hersteld

Het meest populaire programma om een node verbinding te laten maken met het netwerk heet Bitcoin Core. Marathon zei dat dit experiment ”op geen enkele manier een poging was om Bitcoin Core op welke manier dan ook aan te passen”. Het benadrukte verder dat de fout was hersteld zodra ze het ‘foute’ transactieblok ontdekten.

Betrouwbaar en veilig jouw Bitcoin en andere crypto kopen? Ontdek dan Bybit. Een van de grootste cryptocurrency exchanges ter wereld.

Profiteer tijdelijk van een welkomstbonus van maar liefst 5000 USDTMaak hier een GRATIS account aan >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *