Flinke prijsstijging Chainlink (LINK) na rapport Bank of America

Gemiddelde leestijd: 4 minuten

Heb je geïnvesteerd Chainlink (LINK)? Dan heb je vandaag een goede dag! De prijs van de cryptomunt is onlangs gestegen met maar liefst 20 procent. Dit is te danken aan de Bank of America, die erkent dat de technologie achter Chainlink een belangrijke bijdrage kan leveren aan de toekomst van de financiële sector.

Rapport van de Bank of America

De Bank of America is een van de grootste banken van de Verenigde Staten. Onlangs publiceerde het een rapport waarin het Chainlink (LINK) een ‘sleuteltechnologie’ noemde in de financiële wereld. Bovendien verwacht de bank dat traditionele activa op een gegeven moment gedigitaliseerd zullen worden. Daarnaast worden ze in de toekomst mogelijk deel van blockchain technologie.

De groei van Chainlink (LINK)

Chainlink (LINK) heeft de afgelopen jaren een interessant ontwikkeling doorgemaakt. Zo is het aantal adressen op het netwerk behoorlijk gestegen, zo blijkt uit gegevens van Glassnode. Dit is een blockchain data provider die regelmatig onderzoek uitvoert naar de cryptomarkt en de bijbehorende munten. Het is dan ook zeker een cryptomunt met potentie.

Digitalisering en tokenisering van activa

We weten allemaal dat traditionele financiële instellingen een vrij sceptische houding hebben ten opzichte van de cryptomarkt. De meeste banken zagen digitaal geld in een negatief daglicht. Die houding is steeds meer aan het verdwijnen.

De erkenning van Chainlink door de Bank of America is een teken aan de wand. En de digitalisering en tokenisering van activa lijkt weer een stapje dichterbij. Deze belangrijke ontwikkeling is terug te zien aan de prijsstijging van maar liefst 20 procent.

Wat is Chainlink en welke rol speelt het in de financiële sector?

Chainlink is een zogeheten ‘oracle network’. Dit betekent dat het zich bezighoudt met de overgang van van traditionele financiële activa naar digitale varianten. Daarbij ligt de focus op een naadloze overgang van off-chain assets, die dus niet op de blockchain staan, naar on-chain assets via validators.

Daardoor heeft een blockchain toegang tot informatie uit de echte wereld. Dit is belangrijke stap voor banken bij het implementeren van de zogeheten Central Bank Digital Currency (CBDC) en andere vormen van digitale transacties.

De toekomst van on-chain connectiviteit

De goedkeuring van Bank of America bewijst dat on-chain connectiviteit een steeds grotere rol gaat spelen in de financiële sector. Mogelijk laat het ook zien dat de adoptie van cryptocurrencies en blockchaintechnologie door financiële instellingen, zoals banken, wereldwijd toeneemt. Chainlink zal een belangrijke rol spelen bij deze digitale revolutie. We zijn benieuwd wat de toekomst brengt!

Voordelig en veilig jouw Chainlink en andere crypto kopen? Goed nieuws! Bitvavo geeft momenteel gratis 20 euro aan crypto cadeau en laat nieuwe gebruikers tijdelijk voor 10.000 euro GRATIS handelen!

Maak een gratis account aan bij Bitvavo en start met EUR 10.000 GRATIS handelen >>

(Let op! 7 dagen geldig over de eerste EUR 10.000 handelen na het aanmaken van jouw account)

Lees ook: Bitvavo review >>

Laatste Beleggingsnieuws:

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *